Hoppa till innehåll
BabyBjörn AB logotyp

Strategisk Inköpare

Sista ansökningsdag
29 september 2024 (31 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Christer Johansson
Telefon
Ansök nu
Om rollen

I rollen som Strategisk Inköpare får du en central roll där du ansvarar för att bygga och underhålla långsiktiga, ömsesidigt fördelaktiga relationer med våra leverantörer, inom affärsområdena plast, stål och förpackning. Med din expertis inom området kommer du att ha en viktig roll inom såväl produktutvecklings- som produktionsprocesser. Du är även involverad i utvecklingen av nya produkter och stöttar våra kategoriteam i kommersiella frågor när behov uppstår.

I tjänsten har du fullt kommersiellt ansvar och ditt uppdrag är att säkerställa leverantörsbasen inom dina områden samt att vi når våra mål gällande kostnader, kvalitet, leverans och hållbarhet. I samarbete med några av våra nyckelfunktioner utvecklar och formar du inköpsstrategier som skapar verkligt värde, både för företaget och våra kunder. I rollen ingår även att säkra kapacitet och kapabilitet hos leverantörerna, genomföra benchmarking, samt göra analys- och leverantörsutvärderingar.

I det dagliga arbetet kommer du att samarbeta nära produktutveckling, kvalitet och supply, för att tillsammans bidra till vår gemensamma framgång.

Inköpsavdelningen består av fyra strategiska inköpare samt en materialingenjör, du rapporterar till Inköpschef och placeringsort är i Lanna.

Din profil
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av strategiskt inköpsarbete, gärna inom affärsområdena plast, stål eller förpackning. Du har framgångsrikt utvecklat och implementerat inköpsstrategier och har en välutvecklad förhandlingsförmåga. Din förståelse för produktutveckling och tillverkningsprocesser är en viktig tillgång, därav att detta är meriterande. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

För att lyckas i rollen är du en analytisk och strukturerad person med en affärsmässig inställning. Din kommunikativa förmåga gör att du kan bygga och vårda långsiktiga, strategiska relationer som driver verksamheten framåt. Du är inte bara proaktiv och drivande, utan gillar även att lösa komplexa problem. Som en sann teamspelare förstår du värdet av professionalism och vet hur man navigerar framgångsrikt i både interna och externa relationer.

Vi erbjuder
BabyBjörn erbjuder en öppen och kreativ arbetsmiljö med ömsesidig respekt för varandra. Vi arbetar i samklang med våra hjärtefrågor och vårt hållbarhetsarbete inom områdena People, Planet och Product. Om du förstår kraften i en värderingsstyrd organisation kommer du att trivas och vilja utvecklas med oss.

BabyBjörn är ett stabilt och lönsamt företag med högkvalitativa produkter och ett starkt varumärke. Hos BabyBjörn får man en intressant mix av det lilla bolaget, men också det stora globala företaget.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Stella Rekrytering & Ledarskap. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Jennifer Djureholt 0702 - 091 693 alternativt Christer Johansson 0393 - 77 99 95. Vi välkomnar gärna din ansökan så snart som möjligt, men senast 22/9.

Om BabyBjörn
BabyBjörn AB är ett svenskt, familjeägt företag med cirka 200 anställda inom koncernen och utvecklar, marknadsför samt distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0-3 år. Företaget grundades 1961, och sedan dess har mer än 50 miljoner barn burits i våra bärselar. Vi har idag en omsättning på mer än 1 miljard SEK, och 95 % av vår försäljning är export till mer än femtio länder. Eftersom vi finns för alla typer av familjer, oavsett deras struktur, livsstil eller identitet, strävar vi efter att detta också ska speglas i vår organisation.
BabyBjörn AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är alla olika, inte minst vi som jobbar på Stella Rekrytering & Ledarskap AB. Vår samlade erfarenhet och kompetens är vår styrka. Vår ambition är att göra det lätt för dig att hitta rätt. Rätt kandidat - Rätt kompetens - Rätt utmaning Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering, Interimslösningar och Ledarutveckling. Med ett starkt utbud, bred erfarenhet och ett stort nätverk vill vi vara en genuin och långsiktig samarbetspartner. Stella Rekrytering & Ledarskap AB ingår i koncernen Huset Invest som är en del av Simonssongruppen - ett familjeägt investmentbolag med sunda värderingar och utpräglat entreprenörskap. Tillsammans skapar vi framgång och strävar efter ständig förbättring.