Hoppa till innehåll

Löneadministratör

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Till löneenheten söker vi nu två nya kollegor för att stärka upp vårt team då vi är mitt i en spännande process av införande av nytt HCM- och lönesystem. Vi är på en utvecklingsresa som innebär en förändring av arbetssätt och processer och hos oss får du goda möjligheter att utvecklas inom löneområdet. Varmt välkommen med din ansökan!

Om rollen

Du kommer att tillhöra löneenheten som idag består av åtta medarbetare. Löneenheten tillhör kontoret för Styrning och Stöd och ger support till kommunens verksamheter i lönerelaterade och systemtekniska frågor samt ansvarar för förvaltning av lönesystemet.

I rollen som löneadministratör har du ett mångsidigt uppdrag och arbetar med alla typer av förekommande arbetsuppgifter kring löne- och personaladministration. Inledningsvis under införandet av nytt HCM- och lönesystem kommer du att arbeta och ge support i nuvarande system Heroma parallellt med att du successivt lär dig i det nya lönesystemet HRM Software tillsammans med övriga på löneenheten.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter:

  • Dagligt arbete med support via vårt ärendehanteringssystem, telefon och personliga möten
  • Kontroll och registrering i anställningsprocessens olika delar
  • Schemahantering
  • Utfärdande av olika typer av intyg
  • Hantera förfrågningar från exempelvis myndigheter
  • Rapportuttag och sammanställningar
  • Kvalitetssäkring genom kontroller i lönesystemet

Din profil

Vi söker dig som har minst ett års eftergymnasial utbildning inom löneområdet eller motsvarande utbildning, alternativt erfarenhet av lönearbete som vi bedömer som likvärdig. Du har en god systemvana där erfarenhet av HRM Software är meriterande. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet av lönearbete inom kommunal verksamhet, erfarenhet av att arbeta i en stor organisation och kunskap om vårt kollektivavtal Allmänna bestämmelser (AB) ser vi det som meriterande.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du serviceinriktad, prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra. Du är pedagogisk i din kommunikation och ser vikten av att dela med dig av kunskaper och erfarenheter för att tillsammans uppnå gemensamma mål. Du trivs i en roll där du aktivt får bidra till utveckling av arbetssätt och processer. Vidare tar du eget ansvar för att hålla dig uppdaterad inom relevanta lag- och kollektivavtalsfrågor för att säkerställa en korrekt lönehantering. Självklart är du även noggrann och strukturerad samt har förmåga att flexibelt kunna prioritera om vid behov. Du bidrar med en positiv attityd, energi och engagemang till arbetsgruppen.

Övrig information

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du är placerad på kommunhuset i Gustavsberg.

Värmdö kommun erbjuder friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö där möjlighet finns att arbeta hemifrån och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Hanna Koponen på Jobbet.se på 0735920393 eller hanna.koponen@jobbet.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Krav

  • Minst ett års eftergymnasial utbildning inom löneområdet eller motsvarande utbildning, alternativt erfarenhet av lönearbete som vi bedömer som likvärdig
  • God systemvana
  • Kan uttrycka dig mycket väl på svenska i såväl tal som skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av HRM Software
  • Erfarenhet av lönearbete inom kommunal verksamhet
  • Erfarenhet av att arbeta i en stor organisation
  • Kunskap om vårt kollektivavtal Allmänna bestämmelser (AB)


Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se