Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

Gruppchef Planering och Projektering Elnät

Publiceringsdatum
05 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vill du arbeta i en ledande roll med fokus på utvecklingen av vårt elnät i syfte av att kunna möta samhällets utökade behov och krav på elektrifiering? Detta samtidigt som du blir en del av det familjära energiföretaget med korta beslutsvägar och öppen dialog?
Då är detta tjänsten för dig!

Din framtida arbetsgivare
Varbergsortens Elkraft är verksamma inom elnät, elhandel och elproduktion. Vårt kontor finns i Veddige (2 mil nordost om Varberg och 4 mil söder om Kungsbacka). Verksamheten drivs i en ekonomisk förening som ägs av 3 000 medlemmar. Elnätet försörjer 12 000 elnätskunder i Varbergs och Marks kommun. Vi omsätter ca 200 MSEK per år och är 28 anställda med en vision om att ha Sveriges nöjdaste el- och elnätskunder!

Vårt distributionsområde är huvudsakligen på landsbygd och består av ett elnät som är 215 mil långt i spänningsintervallet 0,4-12 kV, med 750 nätstationer som försörjer våra 12 000 elnätskunder.

Varbergs stad växer vilket gör att även vi har stor efterfrågan på nyanslutningar av boenden och verksamheter. Vi har under många år jobbat intensivt med att vädersäkra elnätet och det består nu till över 90 % av jordkabel. Vi har en mottagningsstation 130/10 kV samt tre mottagningsstationer med transformering 50/10 kV från regionnätet.

Nyfiken på att veta mer? Läs gärna mer om oss Här

Vad erbjuder rollen?
Som Gruppchef inriktning planering och projektering elnät kommer du leda och fördela arbetat för medarbetarna i din grupp som består av fyra beredare. Du kommer vara en del av ledningsgruppen med Elnätschefen, som blir din närmsta chef, och ni kommer ha ett ha ett nära samarbete avseende den långsiktiga strategin. Du kommer även att ha ett nära samarbete med arbetsledare för byggnation av elnätet. Din grupp ansvarar för planering och projektering av vårt elnät, nyanslutningar, offerter och avtal där dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

- Leda och samordna arbetet inom gruppen för planering och projektering
- Ansvara för den långsiktiga planeringen av vår elnätsutbyggnad i samråd med övriga kollegor
- Samordna och planera utförandeprojekt
- Hantera offerter och avtal
- Sköta kontakter mot kunder och leverantörer

I takt med att Sverige elektrifieras i allt högre grad både avseende förbrukning och produktion blir vårt elnät en viktig möjliggörare för den önskade elektrifieringen. Där du, tillsammans med dina kollegor kommer ha en stor påverkan vid planeringen som krävs på både kort och lång sikt.

Vem är du?
För att vara den vi söker tror vi att du trivs med att arbeta i ett mindre bolag med stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter. Du trivs i det nära samarbetet och den öppna dialogen. Du har troligtvis erfarenheter av att arbeta med elnätsberedning och/ eller strategiskt med infrastruktur och/ eller elnätsförsörjning sedan tidigare. Kanske trivs du i en roll med arbete runt analys och beräkning av elnät eller har intresse för digitaliseringsarbete, elnätsanalys och/ eller arbete runt elnätstariffer? För rätt person kan rollen riktas mot just det som du brinner lite extra för.

Vidare tror vi att du:
- Har en ingenjörsutbildning på gymnasie- eller högskolenivå
- Har god system- och datorvana. Vi har dpPower projekterings- och kartsystem.
- Hanterar svenska i tal och skrift med kunskaper i engelska
- Har B-körkort

Det upplevs meriterande om du har erfarenhet av ledarskap sedan innan.

Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk med en positiv inställning, framåtanda och driv. Du känner ägandeskap för dina uppgifter samtidigt som du är prestigelös och vet vad som krävs för att skapa goda relationer och fina samarbeten. Du har ett tekniskt intresse, lätt för att skapa dig en överblick, samtidigt som du vet att detaljerna har en stor betydelse. Du trivs i en roll med frihet under ansvar och god gemenskap där du gärna är med och bidrar till arbetsglädje för dina kollegor.

Är detta din perfekta match?
Detta är den perfekta matchen för dig som vill bidra med dina kunskaper inom planering och projektering kopplat mot elnät och elnätsförsörjning till det familjära bolaget som verkar på den lokala marknaden. Brinner du dessutom för effektivt el-användande, långsiktiga energilösningar och har en förkärlek för digitalisering, där du får möjligheten att arbeta i en dynamisk vardag med kunniga kollegor?

Då är detta rollen för dig!

Om Team Effektiv
För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos Varbergsortens Elkraft.

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Varmt välkommen med din ansökan via effektiv.se.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Jessica Andersson på jessica.andersson@effektiv.se/ 0735-127257.

Sökord
Elnät, Elkraft, Gruppchef, Elingenjör, Elnätsprojektering, Elnätsplanering, Beredning, Kartsystem, dpPower, Varbergsortens Elkraft, Varberg, Veddige, Effektiv

AB Effektiv logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos Varbergsortens Elkraft. Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.