Hoppa till innehåll
AkSe Gårdsprodukter logotyp

Vill du vara med och utveckla vårt lantbruksföretag?

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Andreas Kvist
Email
Telefon
AkSe Gårdsprodukter driver Månsholmens gård i Norra Vånga, där Varaslätten slutar och Falbygdens böljande landskap tar vid. Produktionen omfattar växtodling, grönsaksproduktion och köttdjursuppfödning.

Växtodlingen är ca 300 ha konventionellt odlad areal med höstvete, raps, råg, korn, havre och vall.

Grönsaksproduktionen utgörs av 3ha morötter som sorteras och packas samt distribueras till butiker runt om i Skaraborg.

Köttdjursuppfödningen består av en dikobesättning på ca 70 moderdjur som går på ranchdrift samt 150 dikalvar som köps in på hösten för uppfödning i stallar.

Vi söker nu positiva och driftiga djurskötare och maskinförare som vill vara med och utveckla vårt lantbruksföretag.

Djurskötare

Arbetet som djurskötare innebär att man har det dagliga ansvaret för dikobesättningen och dikalvarna som föds upp samt är med och utvecklar verksamheten. Daglig utfodring och skötsel samt kontroll av djurhälsa är några exempel på rutiner som ingår i arbetet. Foderstrategier och foderstater planeras tillsammans med rådgivare. Maskinkörning ingår i tjänsten då vi använder oss teleskoplastare, minilastare och fodertruck. Tjänsten är ca 60-75% men kan under kalvnings perioden på våren behöva vara 100%. Arbete på helger enligt schema.

Maskinförare med servicekunskap

Arbetet innebär att köra maskin i växtodlingen samt serva och reparera vid behov. Under växtodlingssäsongen är det framför allt traktorkörning med harvning, plöjning, sådd, gödsling, tröskning och vallskörd som gäller. Vissa perioder kan bli intensiva med helg- och kvällsarbete men kompenseras med lugnare perioder dess i mellan. Service och förebyggande underhåll görs under vinterhalvåret.

Planering och strategier inför växtodlingssäsongen görs tillsammans med rådgivare.

Viss djurskötsel med köttdjursbesättningen ingår vid behov i tjänsten som maskinförare.

Tjänsten är 100%.

AkSe Gårdspordukter erbjuder er som antager tjänsterna en möjlighet till att vara med och påverka er arbetsdag samt vara med och utveckla framtidens lantbruksföretag. I en naturskön miljö kommer ni ständigt leva i nära samarbete med väder och vind. Ingen dag är den andra lik och nya möjligheter väntar ständigt bakom nästa hörn.

Utbildning
inom lantbruk är meriterande men inget krav. Man behöver ha b-körkort och tillgång till egen bil, då det saknas andra kommunikationer till vår gård.

Bostad
finns på gården vid intresse. 100 kvm fördelat på tre rum och kök. Närmaste samhälle är Kvänum där förskola, fritids och grundskola åk 1–9 finns.

Vårgård ligger i Norra Vånga, mitt emellan Vara och Falköping.

Ansökan och frågor skickas till aksegardsprodukter@gmail.com

Sistaansökningsdag 2024-06-30
AkSe Gårdsprodukter logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 juli 2024 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren