Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Vikarierande miljöhandläggare Skövde garnison

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen innebär ett varierat arbete i en spännande miljö där du är viktig för att bidra till att nå krigsförbandens mål samt arméns tillväxt och utveckling. Som miljöhandläggare stödjer du förbanden inom Skövde garnison med tjänster inom miljö- och hälsoskyddsområdet.

Skövde garnison och Garnisonsenheten
Skövde Garnison är en av Sveriges största militära garnisoner. Garnisonen består av ett flertal förband ur Försvarsmakten, alla med den huvudsakliga uppgiften att utbilda och utveckla krigsförband. Bredden av utbildningsverksamheten omfattar anfallsförband med stridsvagnar och stridsfordon, via understödjande förband som exempelvis artilleri-, lednings-, sjukvårds- och övriga logistikförband, till militära skolor med yrkesofficersutbildningar på olika nivåer samt staber för flera ledningsnivåer inom främst armén.

Inom Skövde garnison verkar Garnisonsenheten. Enheten ansvarar för att stödja med kompetenser och tjänster inom flera verksamhetsområden. De mer omfattande områdena består av driftsättning av övnings- och skjutfält från Herrljunga i söder till Älvdalen i norr, sjukvård inom ramen för företagshälsovård för anställd personal och daglig sjukvård för värnpliktiga samt bevakningstjänst och säkerhetsskyddade transporter. Enheten lämnar även stöd inom Idrott och friskvård där bl a ansvaret för fasta träningsanläggningar finns, olika funktioner som miljö, brandskydd och elsäkerhet samt stöd till värnpliktiga genom värnpliktskonsulenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i stort av att följa upp garnisonens systematiska miljöarbete inom ramen för miljöledningssystemet och rutiner för egenkontroll - samt att handlägga och utreda ärenden kopplat till projekt eller miljöfarlig verksamhet. Befattningen är placerad vid en garnisonsgemensam enhet tillsammans med ytterligare miljösamordnare och övriga specialister inom andra funktionsområden.

Arbetsuppgifter kan bland annat bestå av:
 • Följa upp instruktioner och rutiner inom miljöområdet, bland annat för kemikaliehantering och avfallshantering
 • Uppföljning av anmälnings- och tillståndspliktig verksamhet samt krav i egenkontrollprogram
 • Rådgivning och framtagning av beslutsunderlag inom miljöområdet till chefer
 • Stöd i planering och genomförande vid övningar på militär och civil mark
 • Genomföra miljöutbildningar
 • Medverka i infrastrukturella förändringar och bevaka miljöaspekterna i dessa
 • Ansvara för förbandets kontakter med centrala miljöfunktioner inom Försvarsmaktens olika förband och andra organisationer inom försvarssektorn samt med Försvarsmaktens tillsynsmyndighet
 • Arbeta förebyggande med miljö- och hållbarhetsfrågor och stödja i centralt arbete med miljökvalitetsmålen utifrån Försvarsmaktens centrala bestämmelser.
Kvalifikationer
 • Kunskap om försvarssektorns verksamheter
 • Erfarenhet av praktiskt arbete med miljöfrågor, t ex kemikaliehantering och avfallshantering
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Datorvana samt god kunskap och förmåga inom Officepaketet
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
 • Relevant utbildning eller gedigen erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av arbete med miljöfarlig verksamhet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har fokus på att stödja verksamheten. Du är en social lagspelare som jobbar lika bra på egen hand som i grupp. Du har engagemang som krävs för att sprida och utveckla miljö- och hälsoskyddsarbetet. Du är tydlig, noggrann och systematisk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Detta är ett vikariat under 12 månader (vikariat för en föräldraledig)
Anställningsomfattningen är heltid och arbetsorten är Skövde.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Anställningen innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet och för vissa befattningar ställs särskilda krav på fysisk förmåga.

För upplysningar om befattningen kontakta Miljöchef Johannes Ljunggren, 070-956 32 67

För information om rekryteringsprocessen kontakta Chefen Garnisonsstödsavdelningen Fredrik Kättström, 070-600 85 38, fredrik.kattstrom@mil.se eller
HR-generalist Eva Emanuelsson, 0500-46 50 32, eva.emanuelsson@mil.se.

Fackliga företrädare: Britt Dahlman Försvarsförbundet, Crister Florin SEKO-F, Viktor Ore SACO-F och Niclas Sköld Officersförbundet - alla kan nås via växeln på 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren