Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Personalofficer/befäl sökes till Upplands flygflottilj, F16

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen erbjuder
En befattning med varierande uppgifter, ett givande uppdrag där du får vara med att utveckla andra såväl som dig själv. Stort eget ansvar där du jobbar nära chefer och andra enheter inom F 16 såväl mot andra förband. Ett tillfälle att få arbeta på flottiljstabsnivå och lära känna de centrala processer och beslutsflöden som finns på en stab direkt under en förbandschef.

Om enheten

F 16 flottiljstab levererar styrning, stöd och beredning med högsta kvalitet genom professionell, serviceinriktad och kompetent personal. Inom flottiljstaben finns avdelningen för HR/personalfrågor, A1. Avdelningen ansvarar för konsultativt stöd till förbandets chefer i olika typer av personalärenden, förhandling, långsiktig personalplanering, lönebildning, rekrytering, krigsplanläggning, livs- och karriärutveckling, utbildning, arbetsmiljö, rehabilitering- och veteranstöd m.m. Avdelningen består av 12 medarbetare och ingår som en del i krigsförbandet 16. Flygflottiljen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra personalavdelningen (A1). Dina arbetsuppgifter består av att vara ansvarig för att genomföra antagning enligt OP och GOU-processen för F 16:s räkning, vara kontaktperson för F 16 samtliga kadetter under deras skoltid och ansvara för deras ”onboarding” mot sina nya chefer på enheterna vid sin anställning. Du stödjer även bland annat i krigsförbandsplaneringen främst gällande våra RO och övriga krigsplaceringar inom F 16, och hanterar utbildningsfrågor kopplat mot YBK och SOFU.


KRAV
Kvalifikationer

  • Officers- eller specialistofficersexamen
  • God muntlig och skriftlig framställningsförmåga i såväl svenska som engelska
  • God administrativ förmåga
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som tycker om att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är strukturerad, ansvarsfull och trivs med att ha många bollar i luften samtidigt. Du har förmågan att skapa och bibehålla fötroende och har ett gott omdöme. Du är bekväm med att arbeta i en miljö som ständigt utvecklas och har kapacitet att driva och utveckla dina uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • God kunskap i officepaketet
  • Goda kunskaper i VIDAR
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform
: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Uppsala

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Stf personalchef (A1), Emma Karlsson
Mejl: emma.x.karlsson@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist, Åsa Larsson
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, tfn 0706-38 68 33.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren