Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Säkerhetsbefäl (OR7) sökes till F 16

Publiceringsdatum
17 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Om befattningen

Underrättelse - och Säkerhetsavdelningen (A2) vid F16 sammanställer omvärlds- och närområdesbevakning i syfte att stödja chefen och övriga flottiljstabsbeslut. Utöver detta ska A2 säkerställa att lagar och förordningar inom säkerhetsskydds-tjänsten efterföljs. Det görs bland annat genom kontrollverksamhet och utbildningsinsatser. Chefen F16 är tillika garnisonschef, vilket innebär att A2 även har till uppgift att samordna säkerhetsskyddet inom garnisonen.

Vi erbjuder utvecklande och varierande arbetsuppgifter, vilket bland annat omfattar att bearbeta säkerhetsrapporter, utbilda i säkerhetstjänst och stödja F16 enheter i säkerhetsskyddsplanering. Säkerhetsbefälet har ett nära samarbete med säkerhetschefen och F 16 underställda enheter.

Om enheten
Som säkerhetsbefäl ingår du i F16 flottiljstab. Flottiljstabens uppgift är att leda F16 enheter och verksamhet. Därutöver har F16 flottiljstab ett garnisonsansvar som innebär att leda och samordna övriga förband och enheter, inom vissa områden. Verksamhetsorten är Uppsala. F16 har även verksamhet på andra orter, vilket medför enstaka tjänsteresor utanför Uppsala. Tjänsten innebär krigsplacering. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan anställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bearbetar säkerhetsrapporter och rapporterar till högre chef.
 • Genomför säkerhetsutbildningar.
 • Deltar i krigsförbandsutveckling.
 • Stödjer och utbilda i säkerhetsskyddsplanering.
 • Genomför framtagande av säkerhetsskyddsavtal
 • Genomför säkerhetsprövningar.
 • Stödjer vid olika infrastrukturprojekt, avseende fysisk säkerhet och genomförande av analyser.
 • Medverkar vid säkerhetsskyddkontroller och säkerhetsskyddsbesök.
 • Deltar i flottiljstabens olika planeringslag och möte.
 • Stödjer C A2, Säkerhetschef och IT-säkerhetschef med diverse övriga utredningar, rapporteringar och handläggning av ärenden.
 • Medverkar vid övningar.
KRAV
Kvalifikationer

 • Officers- eller specialistofficersexamen.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort B.
Personliga egenskaper

Din roll som säkerhetsbefäl kräver flexibilitet och förmåga till tempoväxling. Du ska vara social och bekväm med att tala inför folk samt ha ett högt säkerhetsmedvetande. Egenskaper såsom problemlösning, analytisk förmåga och stor förmåga att arbeta i grupp värdesätts. Personlig noggrannhet och struktur är av stor vikt, då du i tjänsten kommer hantera säkerhetsskyddsklassificerad information. Du skall kunna företräda F16 i såväl nationella som internationella sammanhang, varför ett korrekt personligt uppträdande är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Säkerhetsutbildning vid FM UndSäkC.
 • Tidigare tjänstgöring vid militär stab inom säkerhetstjänstområdet.
 • Erfarenhet av stabsarbete.
 • Utbildning i system ISUS handling/säkerhetsrapportering.
 • Förmåga att hantera Försvarsmaktens informationssystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter t.ex. ISUS.
 • Goda kunskaper avseende Flygvapnets freds- och krigsorganisation.
 • Dokumenterad erfarenheter inom säkerhetstjänstområdet.
 • Erfarenhet från säkerhetsförband.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform
: Tillsvidare. Kan inledas med 6 mån provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Uppsala

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Tjf Chef A2, Mikael Lindeberg
Nås via växeln 018-19 60 00.


För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist, Åsa Larsson
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, tfn 0706-38 68 33.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag


Välkommen med din ansökan senast 2024- 08-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren