Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Projektledare till Utbildnings- och jobbcenter (projektanställning)

Sista ansökningsdag
05 september 2024 (7 dagar kvar)
Publiceringsdatum
26 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Diarienr: AMN-2024-00351

Arbetsplats: Utbildnings- och jobbcenter

Förvaltning: Arbetsmarknadsförvaltningen

Publicerad: 2024-08-22

Sista ansökningsdag: 2024-09-05

Har du erfarenhet av projektledning och vill vara med och skapa hållbara lösningar för att stötta personer mot egen försörjning? Här får du möjlighet att driva ett viktigt utvecklingsarbete med fokus på att hitta och implementera de bästa metoderna för att stödja vår målgrupp. Vi söker dig som brinner för verksamhetsutveckling, målgruppsanpassning och att skapa långsiktigt hållbara resultat. Bli en del av vårt team och gör skillnad. Vi ser fram emot din ansökan!

Utbildnings- och jobbcenter är en del av arbetsmarknadsförvaltningen och ansvarar för Uppsala kommuns arbetsmarknadsverksamhet. Arbetsmarknadsförvaltningen arbetar med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, introduktion av nyanlända och konsumentfrågor. Vi arbetar nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden. Vägledande för vårt arbete är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning.

Ditt uppdrag

Till projektet "Samordnat stöd för arbete och studier" som finansieras av Samordningsförbundet i Uppsala län söker vi nu en projektledare.

2013 startade Uppsala kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Uppsala ett projekt för arbetslösa personer med psykisk funktionsnedsättning. Projektet implementerades 2015 och kallas i dag IPS och är organiserat inom Uppsala kommuns vård- och omsorgsförvaltning. Arbetsmarknadsförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen har sett ett behov av att utveckla verksamheten för att målgruppens behov ska kunna tillgodoses på ett hållbart sätt utifrån de resursförutsättningar som finns. För att uppnå detta krävs en metodmässig förflyttning, som också genom att vara effektiv ska bidra till organisatoriska förutsättningar för att verksamheten ska kunna upprätthållas med lika god kvalité över tid.

Som projektledare kommer du leda och arbeta för att projektet når sina mål. Projektet ska uppnå följande effekt:
  • när den framtagna insatsen har implementerats har tiden i kö till insatsstart kortats
  • fler individer i målgruppen får rätt stöd i rätt tid för att uppnå egen försörjning genom ett hållbart arbetsliv eller studier.
  • en fungerande samverkan motverkar att individer tappar motivationen i väntan på insats.
  • verksamheten har implementerat en hållbar metod och organisation som säkerställer stödet till målgruppen på lång sikt
Projektet kommer bedrivas inom Utbildnings- och jobbcenter inom Arbetsmarknadsförvaltningen. Projektet leds av styrgrupp och återrapportering till Samordningsförbundet i Uppsala län sker löpande. Projektet består av fyra 100% tjänster som är finansierade av projektet och fyra 100% tjänster som finansieras av Arbetsmarknadsförvaltningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har utbildning inom projektledning. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av förändringsledning, både organisatoriskt och att leda människor i förändring. För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper om offentlig verksamhet samt erfarenhet av samverkan med t ex kommuner, myndigheter och andra berörda aktörer. Arbetet kräver även att du besitter god samarbetsförmåga och har engagemang för utvecklingsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med, eller på annat sätt erfarenhet av, personer med psykisk funktionsnedsättning.

Som person är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att samarbeta och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst har du en god ledarskapsförmåga.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Linda Helmer, enhets, 018-727 86 71.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34

Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2026-12-31

Omfattning: 100%

Tillträde: 2024-10-01

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Uppsala Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 september 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun