Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Näringslivsutvecklare till Uppsala kommun

Sista ansökningsdag
23 september 2024 (25 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Diarienr: KSN-2024-02452
Arbetsplats: Avdelning näringsliv och destination
Förvaltning: Kommunledningskontoret
Publicerad: 2024-08-28
Sista ansökningsdag:2024-09-23

Vill du spela en nyckelroll i att attrahera och integrera internationella talanger i Uppsalaregionen? Har du erfarenhet av att driva projekt och samordna insatser mellan olika aktörer? Då kan det här vara jobbet för dig!

Genom Uppsala International Hub har vi redan etablerat en stark plattform för att välkomna och stötta internationella talanger och deras familjer. Nu vill vi ta nästa steg och fördubbla antalet talanger som nyttjar våra tjänster och aktiviteter till år 2027.

Tjänsten är placerad på Uppsala kommun inom kommunledningskontorets avdelning näringsliv och destination. Här arbetar vi för är att skapa förutsättningar för tillväxt och ett starkt företagsklimat i Uppsala.

Ditt dagliga team består av externa intressenter och partners inom näringsliv, universitet och myndigheter samt en styrgrupp och kollegor inom kommunorganisationen, vilket ger en dynamisk och samverkande arbetsmiljö.

Läs mer om oss och våra projekt på vår hemsida

Ditt uppdrag
Som projektledare kommer du att ansvara för den löpande driften samt strategiskt utveckla och implementera förbättringar i verksamheten Uppsala International Hub. Det handlar om att samordna, paketera och synliggöra efterfrågade lösningar och tjänster inom information, byråkrati, bostäder, internationella skolor, program för medföljande och sociala nätverk.

Du kommer att ha ett nära samarbete med både interna och externa aktörer. Du är länken och samverkansledaren mellan kommunorganisationen, det privata näringslivet, universiteten och andra intressenter på regional, nationell och internationell nivå.

Du kommer att leda arbetet med att planera och genomföra insatser i enlighet med den strategiska inriktning som fastställs av styrgruppen för Uppsala International Hub, med representanter från Uppsala universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet, Handelskammaren, Region Uppsala och Uppsala kommun.

I uppdraget ingår bland annat att:
  • Leda, stödja och följa upp den upphandlade konsult som ger operativt stöd till internationella talanger vid deras etablering i Uppsala.
  • Utveckla och implementera strategier för att öka antalet internationella talanger som nyttjar Uppsala International Hubs tjänster och aktiviteter från 500 till 1000 fram till 2027.
  • Bygga och underhålla nätverk samt partnerskap, både regionalt och internationellt. Detta inkluderar att samarbeta med andra regioner och städer, både nationellt och internationellt.
  • Samarbeta med universiteten i Uppsala och med näringslivet i Uppsalaregionen, med fokus på universitetens behov och de företag som rekryterar internationellt för att synliggöra nyttan av tjänster och aktiviteter vi genomför inom Uppsala International Hub.
  • Utveckla och tillhandahålla information på engelska om att leva och arbeta i Uppsalaregionen, samt praktisk information om bostäder, skolor, skatter, sjukvård med mera.
  • Delta i nationella och internationella nätverk för erfarenhetsutbyte och utveckling av bästa praxis inom internationell talangattraktion.
  • Arbeta flexibelt och anpassa dig snabbt till förändringar i en dynamisk arbetsmiljö.
Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning och erfarenhet av projektledning med flera huvudmän samt verksamhetsutveckling inom offentlig verksamhet eller privat sektor. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt kunskap om budget- och ekonomiuppföljning,

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med internationell talangattraktion eller liknande projekt, av att bygga och underhålla nätverk och partnerskap på lokal, regional och internationell nivå och av samarbete med näringslivet och offentliga aktörer inom akademi och myndigheter. Vi ser gärna att du är van att utmana arbetssätt och testa nya saker och angreppssätt. Det är även en fördel om du har förståelse för affärsmässiga perspektiv och god förståelse för arbetslivets krav och förutsättningar i en internationell kontext.

Som person är du utåtriktad och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem, och som ser möjligheter i förändringar. Sist men inte minst är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Per Lundequist, enhetschef, 018-727 13 34.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Uppsala Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 september 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun