Hoppa till innehåll
Sandvik Coromant logotyp

Business Controller till Sandvik Coromant i Gimo, Uppsala

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För Sandvik Coromants räkning letar vi nu efter dig som söker en roll som Business Controller som innebär många kontaktytor med kollegor på olika nivåer inom bolaget och där du kommer agera som en brygga mellan produktion, ekonomi lokalt och globalt. Vår produktionsanläggning är en välrenommerad högteknologisk anläggning med stort fokus på automatisering, digitalisering och hållbarhet och här erbjuder vi dig en riktigt spännande arbetsplats där innovation, samarbete och flexibilitet verkligen betyder mycket!

I rollen som Business Controller kommer du att ha en central roll i att säkerställa en hög kvalitet i vår rapporteringsprocess. Du kommer att ha ett övergripande processansvar för lagerrapporteringen och internkontroll ramverket. Du ansvarar för att stödja vår operativa verksamhet med finansiell rapportering, uppföljning och analys, samt prognostisering. Dessutom arbetar du och ditt team kontinuerligt med att förbättra de finansiella processerna, rapporteringsflödena och på så sätt säkerställa en kvalitativ och effektiv affärsanalys.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Rapportering och uppföljning, månadsvis- och kvartalsvis
  • Säkerställa korrekta redovisningsflöden kopplat till bokslut och rapportering
  • Driva och delta i utredningar inom redovisningsflöden med fokus på lagerdelen
  • Kvalitetssäkra och utveckla rutiner för avstämning och rapportering
  • Internkontroll (Risk and Control Matrix)
  • Kravställa och testa redovisningsflöden vid förändringar i system och regelverk, samt säkerställa att kraven genomförs
  • Aktivt delta i utveckling av systemstöd utifrån verksamhetens behov

Din placering kommer vara på vår site i Gimo som är en av de största produktionsanläggningarna med 1 300 medarbetare. Du har möjlighet att arbeta på distans ett par dagar i veckan, beroende på aktuella arbetsuppgifter och projekt. Vi har även ett ”flexkontor” i Uppsala.

Bakgrund och erfarenhet:
Vi ser att du har en akademisk utbildning eller motsvarande samt några års relevant yrkeserfarenhet. Dessutom ser vi gärna att du tidigare arbetat i en större organisation, gärna med erfarenhet från Shared Service Center och van att röra dig i den typen av miljö. Detta är en roll som ligger i gränslandet av både en business- och financial controller i ett stort, börsnoterat och producerande bolag med ett stort råvarulager, vilket kräver att du har förståelse för det som finns bakom siffrorna för att bli framgångsrik i denna roll. Vidare behöver du ha kännedom av de större ekonomi och rapporteringssystemen. Det pågår bland annat en större digitaliseringsresa inom koncernen så därför är det också viktigt att du har ett intresse för den digitala utvecklingen som sker. Sist men inte minst behöver du vara bekväm med att både tala och skriva på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
Likaväl som din bakgrund är väsentlig, är din personlighet ännu viktigare för oss. Vi letar efter dig som är en lagspelare med en nyfiken inställning och som har fokus på affärer och anser att de bästa lösningarna uppstår när man samarbetar med andra. Att vara strukturerad, analytisk och noggrann gör att du lyckas i att ha en övergripande bild och samtidigt upptäcka detaljer som gör skillnaden. Vidare är det även viktigt att du är proaktiv i ditt arbetssätt, trivs med att ta egna initiativ samt har en positiv syn på utvecklingsarbete. Som Business Controller har du många kontaktytor varför du kommer ha nytta av att vara kommunikativ och pedagogisk och tycka det är kul att hålla presentationer och svara på frågor från olika intressenter inom bolaget.

Placeringsort: Gimo, Uppsala.

Vad erbjuder Sandvik Coromant dig?
På Sandvik Coromant i Gimo arbetar cirka 1 300 personer, dygnet runt. Det gör oss till Uppsala läns näst största privata arbetsgivare. Vi är globala och har ett ständigt utbyte med andra delar av koncernen, vilket ger stora karriärmöjligheter. Du kan växa och utvecklas inom företaget, det är bara ditt engagemang som sätter gränserna. Förutom bra löneförmåner, möjlighet till hybridarbete och ett fint arbetsklimat är fabrikens natursköna läge ett stort plus. Efter jobbet kan du gå ett par hundra meter och ta ett dopp i sjön intill!


Om Sandvik Coromant
Som en del av den globala Sandvikkoncernen är Sandvik Coromant ledande inom verktyg för skärande bearbetning, bearbetningslösningar och kompetens som driver industristandarderna framåt samt innovationer som efterfrågas inom skärande bearbetning idag och framöver. Utbildningsstöd, omfattande FoU-investeringar och starka kundrelationer säkerställer utvecklingen av bearbetningsteknik som förändrar, leder och driver framtidens tillverkning. Vi är tillverkare av verktyg för skärande bearbetning, men mer än något annat är vi framtidens ingenjörer. Varje branschutmaning är en inbjudan till att skapa innovationer, samarbeta och hitta lösningar som leder till nya framsteg.Anläggningen i Gimo som är en av de största produktionsanläggningarna med 1 300 medarbetare. I drygt 70 år har vi drivit ständig utveckling och blivit en av världens mest hållbara och digitaliserade produktionsanläggningar. År 2019 mottog vi World Economic Forums utmärkelse ”Digital Lighthouse”.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik Coromant med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Sandvik Coromant logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren