Hoppa till innehåll
Riksbyggen logotyp

Energiingenjör

Sista ansökningsdag
17 november 2024 (20 dagar kvar)
Publiceringsdatum
25 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Riksbyggen söker energiingenjör

Vi söker en passionerad energiingenjör som vill vara med och utveckla vår energiaffär. Tillsammans med kollegor från alla delar av förvaltningen kommer du ha en central roll för att bidra till en hållbar framtid för våra kunders räkning. Nu behöver vi förstärka vårt team.

Vad ska du göra?

Som energiingenjör arbetar du i huvudsak med drift- och energioptimering. Du analyserar och säkerställer energistatistik för att bidra till hur våra kunder kan sänka sin energianvändning. Du är drivande i säljarbetet av energiprojekt till befintliga och nya kunder. I arbetet ingår bland annat utredningar, upprätta förfrågningsunderlag, göra upphandlingar och kvalitetsuppföljning. Utöver ovan förekommer även arbetsuppgifter som;
  • Analysera och följa upp driftdata från vårt system Momentum
  • Bidra med expertkunskap i projekt inom energi, styr-och regler samt värme och ventilation
  • Säkerställa att vi levererar enligt våra energiavtal
  • Följa upp och säkerställa driftövervakning av förvaltade fastigheter
Placeringen är i Uppsala och du kan komma att arbeta med kunder i hela vårat marknadsområde Uppland, vilket gör att B-körkort är ett krav. I rollen ingår även uppdrag som styrelseledamot i bostadsrättsföreningar som ofta sker på kvällstid, där du bidrar till föreningens långsiktiga planering och utveckling. Detta kompenseras med ansvarsarvode och flexibel arbetstid.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för energioptimering, energiprojekt och hållbarhet. Du är strukturerad och affärsmässig. Vi värdesätter din förmåga att kommunicera och samarbeta, men också ditt initiativtagande och självständighet. Du kommer arbeta nära våra förvaltare, drift- och projektorganisation där du kontinuerligt delar med dig av din kunskap. Du är utbildad energiingenjör eller motsvarande med erfarenhet av projektledning. Du gillar att arbeta mot uppsatta mål.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Riksbyggen värdesätter vi våra medarbetare och erbjuder en rad förmåner för att främja deras välmående och trivsel. Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag som uppmuntrar till en aktiv och hälsosam livsstil. Vi arrangerar också gemensamma aktiviteter i samband med sommar- och julledighet, vilket bidrar till en gemenskap och en positiv arbetsmiljö. Dessutom omfattas alla våra medarbetare av kollektivavtal. På vårt kontor i centrala Uppsala arbetar du tillsammans med trevliga kollegor, vilket gör arbetsdagen både givande och rolig. I marknadsområde Uppland är vi cirka 100 medarbetare som arbetar i olika roller med allt från projektutveckling och försäljning av bostäder till totalförvaltning av fastigheter.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Lediga Jobb senast den 2024-11-17. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor kontakta Leveranschef Robin Ekvall, robin.ekvall@riksbyggen.se
Klicka på länken om du är nyfiken på Riksbyggen.
Är du nyfiken på hur det är hos oss?

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Riksbyggen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 november 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!