Hoppa till innehåll
Sista ansökningsdag
29 september 2024 (21 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Charlotta Boo
Telefon
Ansök nu
Om Medborgarskolan
Medborgarskolan består av sju ideella föreningar - en riksorganisation och sex självständiga regioner. På förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. På förbundskansliet finns funktionerna IT, Marknad- och kommunikation, Ekonomi och HR samt Utveckling och uppföljning. Ekonomi- och HR-funktionen omfattar verksamhetscontroller, HR-specialister och en redovisningscentral. På redovisningscentralen arbetar ekonomiassistenter och löneadministratörer.

Förbundscontrollern har personal- och budgetansvar för ekonomi och HR, och i dina arbetsuppgifter ingår bland annat att leda det nationella ekonomiarbetet inom Medborgarskolan samt ansvara för policys och riktlinjer inom ansvarsområdet.

Ansvarsområden
  • Bistå förbundsstyrelsen i arbetet att säkerställa att organisationen och regionerna följer lagkrav och krav som mottagare av statsbidraget.
  • Göra strategiska analyser angående effekter av statsbidragssystemet samt förse förbundsstyrelsen med underlag för att kunna påverka utvecklingen av framtida statsbidragssystem.
  • Ansvara för att ta fram rapporter till folkbildningsrådet och förbundsstyrelsen.
  • Sammanställa och analysera ekonomi och måluppfyllnad för regionerna
  • Sammanställa och analysera förbundskansliets ekonomi och måluppfyllnad.
  • Leda arbetet i nationell controllergrupp.
  • Representera Medborgarskolan i folkbildningsrådets ekonomgrupp.
  • Initiera utvecklingsarbete och säkra framdrift.
  • Främja en positiv arbetsmiljö och medarbetarutveckling.
  • Del i förbundskansliets ledningsgrupp.
Vi söker dig som är samarbetsorienterad och genuint intresserad av att arbeta proaktivt, prestigelöst och i nära dialog med verksamheten. Du gillar förändring och har ett strategiskt och utvecklingsorienterat förhållningssätt samt arbetar strukturerat mot givna mål. Du drivs av en vilja att förstå, förbättra och utveckla verksamheten och medarbetarna.

Vem är du?
Vi söker dig som är erfaren ekonom eller har motsvarande högskoleutbildning, och har några års erfarenhet av en chefsroll. Det är ett krav att du tidigare har arbetat som Controller, och att du är en van användare av ekonomisystem, gärna Hypergene. Erfarenhet från politiskt eller förtroendemannastyrd organisation är meriterande.

Vi ser att du är samarbetsorienterad och genuint intresserad av att arbeta proaktivt, prestigelöst och i nära dialog med verksamheten. Du gillar förändring och har ett strategiskt och utvecklingsorienterat förhållningssätt samt arbetar strukturerat mot givna mål. Du drivs av en vilja att förstå, förbättra och utveckla verksamheten och medarbetarna, och har en god analytisk förmåga och är självständig samt proaktiv i ditt sätt att agera.

Som ledare arbetar du tillitsbaserat och kommunicerar tydligt och pedagogiskt genom ett coachande förhållningssätt.

Du erbjuds
Möjlighet till hybridarbete. Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse. Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika bakgrunder.

Din ansökan
I den här processen samarbetar Medborgarskolan med Jurek och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Boo på charlotta.boo@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.