Hoppa till innehåll
Hammer & Hanborg Sverige logotyp

Kommunikationschef PA & IR till AAC Clyde Space

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Rymden och små satelliter har enorm potential att samla in precis data för jordbruk, väder, miljöövervakning, sjöfart och utbildning, etc. AAC Clyde Space driver denna utveckling och nu söker vi dig som vill ta ledning för det kommunikativa arbetet med särskild tonvikt på public affairs och investor relations. Är du redo för den här utmaningen?

Vi befinner oss i en tid där rymdindustrin fångar allt större intresse från både myndigheter och privata investerare världen över. Lösningarna från AAC Clyde Space innebär ofta en avgörande skillnad i data som kan levereras, och är ofta mer exakt och kostnadseffektiv än traditionella metoder.

AAC Clyde Space står inför behovet av att stärka kommunikationen, både gentemot offentliga institutioner, företag och institutionella investerare. Det finns en stor potential att öka förståelsen för AAC Clyde Spaces verksamhet och dess betydelse. Till en nyinrättad roll söker vi nu dig som kan leda det kommunikativa arbetet med ett tydligt fokus på public affairs och investor relations.

Rollen som Kommunikationschef PA och IR

Som kommunikationschef kommer du att ha en nyckelroll i att bygga medvetenhet kring AAC Clyde Space och dess unika lösningar.

Företaget vill förbättra kommunikationen gentemot sina målgrupper och skapa förståelse för den banbrytande teknologi de utvecklar och dess möjligheter. Din uppgift blir att bygga en allmän medvetenhet och förståelse för potentialen i AAC Clyde Space erbjudanden och hur AAC Clyde Spaces erbjudande kan bidra till en hållbar framtid. Du kommer att arbeta aktivt med att öka medvetenheten hos regeringen och berörda offentliga verksamheter i Sverige.

En viktig del av din roll blir att kommunicera AAC Clyde Spaces värde och tillväxtpotential till media, aktieägare och investerare, både i Sverige och internationellt. AAC Clyde Space är ett snabbväxande bolag och en betydande internationell spelare med verksamhet i egna bolag på tre kontinenter. Du kommer att arbeta med Investor relationsfrågor vilket inkluderar att arrangera investerarmöten och arbeta med kvartalsrapporter, årsrapporter etc.

Att arbeta med varumärket ut ett employer branding perspektiv är en annan del av rollen.

Genom strategisk kommunikation och dialog kommer du bidra till att bygga en bättre förståelse för AAC Clyde Spaces erbjudande och dess potential.

Vem söker vi?

Med sannolikt minst 15 års erfarenhet av kommunikationsarbete har du jobbat med alla delar inom corporate communications, med ett särskilt fokus på public affairs och den kommunikativa sidan av investor relations de senaste åren. Du har gedigen erfarenhet från börsnoterade bolag och har även arbetat internationellt. Tvåspråkig med svenska och engelska. Tidigare erfarenhet från internationella publika bolag är meriterande.

För den här rollen söker vi en kommunikationschef som trivs med att arbeta i en snabbväxande internationell organisation. Många beskriver dig som engagerad och du drivs av att skapa framgångsrika kommunikationsstrategier. Du trivs med strategiska frågor men tillbringar en stor del av din tid med operativa och taktiska frågor.

Bra att veta

Det är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten har sin bas på AAC Clyde Spaces kontor i Uppsala, med möjlighet till pendling från exempelvis Stockholm. Internationella och nationella resor förekommer. Rollen rapporterar till Vd i Glasgow.

Sök gärna rollen så snart som möjligt, senast den 22:a maj.

Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space, www.aac-clydespace.com, specialiserar sig på teknologier för små satelliter och tjänster som möjliggör för företag, regeringar och utbildningsorganisationer att få tillgång till högkvalitativa, aktuella data från rymden. Denna data har ett brett spektrum av tillämpningar, från väderprognoser till precisionsjordbruk och miljöövervakning. Information som är avgörande för att förbättra vår livskvalitet på jorden. AAC Clyde Space omsätter strax under 300 miljoner kronor med kraftig tillväxt och med verksamhet i Sverige, England, Holland, USA och Sydafrika. Företaget är noterat på börsens First North lista.

För oss är det skillnad på att bara vara bra och att vara rätt. Kompetens är mycket mer än CV och vi matchar alltid utifrån potential, värderingar och motivation. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande. Vi tycker det ska vara kul att jobba och tror på samarbeten som bygger på förtroende och schyst agerande. Vi uppmuntrar och utmanar varandra och våra kunder att vilja och våga utvecklas. Tillsammans skapar vi framtidens professionella liv. Välkommen med! Läs mer på hammerhanborg.se.

Hammer & Hanborg by Jurek är medlemmar i Diversity Charter Sweden som verkar för en värld där olika idéer, kunskaper, erfarenheter och kompetenser räknas, där olikhet är en resurs.
Hammer & Hanborg Sverige logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 juli 2024 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hammer & Hanborg by Jurek är ett konsultföretag inom rekrytering, organisationsutveckling och förändringsledning med 30 års erfarenhet och verksamhet i hela Norden.

Vi är glada och stolta över att vara med och göra skillnad i människors yrkesliv. Vi möter alla människor - oavsett roll och position - respektfullt, engagerat och intresserat. Vårt arbete genomsyras av tron på människor och deras möjlighet till utveckling. Med en entreprenöriell utgångspunkt är vi modiga och tillåter och uppmuntrar varandra att prova, utvärdera och revidera för att ständigt fortsätta utvecklas. Vi ser förändring som något naturligt och nödvändigt. Vi vill och vågar vara annorlunda och nyskapande.

Vår utgångspunkt är att det ska vara roligt att jobba! Vi vet att vi blir bättre tillsammans och uppmuntrar till samarbete. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer som gynnar alla parter - vi tänker "vi och vi", inte "vi och dem.

Under hösten 2022 har Jurek förvärvat en majoritetspost i Hammer & Hanborg. Den 1 februari blev Jurek Marketing & Communication ett med Hammer & Hanborg och tillsammans blir vi Hammer & Hanborg by Jurek.

Vi på Hammer & Hanborg by Jurek ser som alltid fram emot att erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Vi är helt enkelt marknadens mest specialiserade aktör när du behöver rekrytera eller hyra in kompetens inom marknad och kommunikation.

Vi har nu erfarenheter från allt från stora börsbolag och offentlig sektor till start-ups, tillväxtbolag och byråer. Vi kan erbjuda fler kandidater spännande jobb och våra kunder ännu proffsigare rekryteringsprocesser.