Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Yrkesinformatör (GSS/K) sökes till F 16

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen erbjuder
Har du genomfört värnplikt med godkänt resultat och är intresserad av att både jobba med personliga möten och med sociala medier? Är du social, kreativ och gillar att jobba i egna projekt? Då är detta jobbet för dig.

Om avdelningen
Du är placerad vid flottiljstabens HR-funktion (A1) men kommer även arbeta mycket tillsammans med kommunikationsavdelningen. Som yrkesinformatör ingår du i ett team som arbetar med rekrytering, marknadsföring och attraktion för flottiljen och för hela Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som yrkesinformatör vid F 16 kommer dina huvudområden vara att skapa mötestillfällen mellan försvarsmakten och vår primära rekryteringsmålgrupp (ungdomar 15-18 år) samt att vara en del i att utveckla rekryteringskommunikationen i våra sociala medier. Uppgifterna kan t.ex vara att hålla i skolinformation, anordna PRAO på flottiljen, bemanna mässor/event, följa med förbandets enheter under övningar för att fota/dokumentera och publicera information på sociala medier och andra kanaler. Som yrkesinformatör kommer du också arbeta med relationshantering i vår kundvårdsdatabas (CRM) och jobba med informationsspridning mot våra värnpliktiga. Kväll- och helgtjänstgöring förekommer.

KRAV

Kvalifikationer
  • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg
  • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Du ska inneha ett gediget intresse och engagemang för Försvarsmakten och därigenom kunna agera som ambassadör för organisationen och vår verksamhet. Rollen kräver att du är kommunikativ och lyhörd, och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet ställer också krav på att du är initiativtagande, självgående och kreativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Utbildning i kommunikation/digital kommunikation eller liknande
  • Utbildning i foto och bildredigering
  • Erfarenhet av att i närtid verkat som gruppchef i försvarsmakten
  • Ett eller flera förarbevis i försvarsmakten
  • Genomfört internationell insats
  • God datorvana och lätt för att lära dig nya system
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enligt GSS/K avtal (6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år). Anställningen kan inledas med en provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Uppsala

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Rekryteringskoordinator, Madeleine Engström tfn: 072-372 95 47, e-post: madeleine.x.engstrom@mil.se

Stf personalchef, Emma Karlsson
tfn: 073-150 50 89, e-post: emma.x.karlsson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Amanda Rahlén
epost: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, nås via växeln 018-19 60 00.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-27. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 augusti 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren