Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Laboratorieingenjör till växande Olink

Sista ansökningsdag
29 oktober 2024 (50 dagar kvar)
Publiceringsdatum
02 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Nu har du chansen att bli en del av ett framåttänkande och snabbt växande Life Science-företag som tar sig an den viktiga uppgiften att öka förståelsen för mänskliga sjukdomar. På Olink får du arbeta med banbrytande teknik och produkter som spelar en avgörande roll i utvecklingen av precisionsmedicin. Vi söker dig med erfarenhet av laborativt arbete, som vill växa och utvecklas tillsammans med Olink. Ta chansen och sök jobbet som faktiskt bidrar till att förbättra människors hälsa, vi ser fram emot din ansökan!



Om tjänsten

Olink har på några år växt från ett litet företag som erbjudit analys av några hundra proteiner, till en stabil organisation med en stark global närvaro där de nu utför analyser som täcker drygt 5000 proteiner. Deras produkter används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar. Under fem år har företaget analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag. Som laboratorieingenjör i teamet Analysservice Explore får du en central roll i analysarbetet. Du kommer självständigt planera och genomföra analysarbete med qPCR och/eller NGS, samt ansvara för installation och underhåll av laboratorieutrustning. Du kommer också att skapa och underhålla dokumentation och system för avdelningens kvalitetsarbete. Du blir en del av ett mångsidigt team med kollegor i olika åldrar och med varierande bakgrund och erfarenhet, och välkomnas till en varm och hjälpsam atmosfär där samarbete och ett öppet klimat står i fokus.

Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Olink. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst fram till årsskiftet. Det kan finnas chans till förlängning, förutsatt att utrymme för det finns och att alla parter är nöjda med samarbetet. För att vara aktuell för detta uppdrag behöver du vara öppen för att arbeta under julledigheten.

Du erbjuds

  • Att bli en del av en trygg och spännande organisation där dina initiativ och idéer värdesätts
  • Arbete hos en organisation som värdesätter sina medarbetares utveckling högt
  • Möjligheten att arbeta på en arbetsplats som våra nuvarande konsulter beskriver som fantastisk


Arbetsuppgifter
  • Självständigt planera analysarbetet enligt givna analysmetoder och instruktioner med qPCR och/eller NGS
  • Installation, skötsel och underhåll av laboratorieutrustning
  • Skapa och underhålla dokumentation och system för avdelningens kvalitetsarbete


Kvalifikationer
  • Har en avslutad universitetsutbildning inom molekylärbiologi, biomedicin eller motsvarande
  • Har erfarenhet av arbete inom laboratorium där du fått mycket goda kunskaper i NGS och qPCR
  • Har mycket goda kunskaper av pipettering av små volymer ( 10 µL) och multikanalspipettering med hög precision i löpande analys
  • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande, men inget krav, om du har

  • Erfarenhet av instrumentansvar
  • God kunskap i LIMS

Som person är du självdrivande, kvalitetsmedveten och prestigelös. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och tycker om problemlösning. Vidare bör du vara bekväm med sociala kontakter och eftersom du kommer att arbeta i team är det viktigt att du besitter en god samarbetsförmåga

Övrig information
  • Start: Omgående (Max 1 månads uppsägningstid)
  • Omfattning: Heltid, kontorstider
  • Placering: Centrala Uppsala
  • Övrigt: För att vara aktuell för detta uppdrag behöver du vara öppen för att arbeta under julledigheten
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 oktober 2024 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se