Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

IT-Arkitekt till Svenska kyrkan

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Du behövs i Svenska kyrkans arbete med digitalisering och effektivisering! Som IT-arkitekt får du en mångfacetterad roll med stora möjligheter att vara delaktig och påverka, i en trygg och prestigelös organisation. Välkommen med din ansökan!Om tjänsten

Svenska kyrkan finns där människor finns, och består i Sverige av drygt 1200 församlingar. En del utav organisationen är kyrkokansliet som arbetar med frågor som rör hela Svenska kyrkan och på så vis kan stärka kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar. På kyrkokansliet arbetar cirka 500 anställda fördelat på elva avdelningar. IT-sektionen på kyrkokansliet ansvarar för gemensamma system och den IT-infrastruktur som finns inom hela Svenska kyrkan. Nu söker sektionen sin nästa IT-arkitekt som kommer ha en viktig roll i hur Svenska kyrkan arbetar med ökad digitalisering och intern effektivisering.

Svenska kyrkan har en på många sätt både inspirerande och utmanande IT-miljö som är i en förflyttning mellan lokalt och centralt, mellan egen drift och utveckling till molnmiljöer samt gamla till nya tekniker. Det kräver ett stort IT-arkitekturellt engagemang. I rollen som IT-arkitekt kommer du att ansvara för en överblick och styrning av hur IT-infrastrukturslösningar utformas och samverkar i organisationen. I detta arbete intar du en strategisk roll där du, tillsammans med dina två kollegor, säkerställer att Svenska kyrkans IT-lösningar är ändamålsenliga och effektiva på sikt. Utöver det kommer du även att vara involverad i förändringar och lösningar operativt, där du stöttar exempelvis förvaltningsledare inom IT. Svenska kyrkan arbetar till stor del med leverantörer, och som IT-arkitekt samarbetar du med lösningsarkitekter och experter hos dessa för att granska lösningar och få stöttning kring tekniska detaljer.

För dig som har erfarenhet inom området och är redo för nästa steg är detta en roll där du får chans att påverka, utvecklas och arbeta i en stor organisation som gör skillnad.

Du erbjuds

 • Arbete inom en stor, trygg och rikstäckande organisation
 • Ett fint förmånspaket såsom årsarbetstid och friskvårdstimme
 • En kultur med högt i tak som genomsyras av prestigelöshet


Arbetsuppgifter
 • Ansvara för överblick och övergripande styrning av hur IT-infrastrukturslösningar utformas och samverkar
 • Granska leverantörers lösningsförslag där du säkerställer att IT-arkitekturen har en ändamålsenlig helhet
 • Delta i projekt såsom förstudier, roadmap och teknikskiftesprojekt
 • Stötta i pågående arbete med masterdatamodeller, integrationsstyrning, metodutveckling och sourcingval
 • Leda arbetsmöten och dokumentera i Svenska kyrkans arkitekturbibliotek
 • Tvärfunktionellt arbete där du stöttar internt i lösningar och genomförande


Kvalifikationer

Har kunskap om och förståelse för hur en teknisk plattform bör hänga ihop samt hur strategier kring integration och styrande arkitekturprinciper kan leda till bättre lösningar för användaren och minskad komplexitet och kostnad inom IT. Denna kompetens har du fått genom:

 • En relevant akademisk examen eller motsvarande alternativt väger upp med mer relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att arbeta som IT-utvecklare
 • Erfarenhet av att arbeta som IT-, lösnings- eller verksamhetsarkitekt i olika typer av verksamhet
 • Vana från modelldrivet arkitekturarbete

Utöver det ser vi att du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av att arbeta med IT-infrastrukturstjänster

Som person är du:

 • Ansvarstagande
 • Lösningsorienterad
 • Kommunikativ och pedagogisk
 • Strukturerad

Utöver det är det viktigt att du delar Svenska kyrkans värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.

Information om rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Djupintervju med Academic Work + personlighet & problemlösningstest
 • Intervjuer med Svenska kyrkan
 • Referenstagning + beslut
  För att säkerställa en trygg och säker IT-miljö för Svenska kyrkans verksamhet kommer slutkandidaten att genomgå en bakgrundskontroll som en del av rekryteringsprocessen.

Sista ansökningsdag för tjänsten som IT-arkitekt är 24/5.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 juni 2024 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se