Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Infanteribrigaden söker sjukvårdspersonal

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (52 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Infanteribrigaden söker GSS/T till 14. Motoriserade trosskompaniet

1.Infanteribrigaden är en brigad bestående av tre skyttebataljoner. 1.Bataljonen är ett insatsförband som till största del består av tidvis tjänstgörande personal (GSS/T och reservofficerare). Bataljonen verkar både nationellt och internationellt. Närheten till Stockholm och den unika stadsmiljön präglar inriktningen för förbandets träning där strid i bebyggelse kommer att vara den mest framträdande förmågan.

Som tidvis tjänstgörande soldat/läkare/sjuksköterska kommer du att tjänstgöra med din pluton ca 20 dagar om året, men utöver det finns möjlighet att genomföra kompletterande befattningsutbildning och bemanna bataljonens beredskapsuppgifter. Du ska vara beredd på att delta på längre övningar och tjänstgöra på annan ort under denna tid. Din tjänstgöring styrs genom en individuell tjänstgöringsplan som ges ut halvårsvis.

Vi rekryterar nu för att fylla vakanser på sjukvårdsplutonen. Primärt till förbandsplatsgrupp samt sjuktransportgrupp. Det är inte krav med militär utbildning för legitimerad personal. Vi kommer vid anställning erbjuda en kombattantutbildning som sträcker sig över en vecka under nästkommande år. Har du utbildning inom militär sjukvårdstjänst, men inte specifikt gentemot dessa grupper ber vi dig söka ändå.

Vi söker nu personal till följande befattningar:
  • Läkare
  • Sjuksköterska
  • Sjuktransportgruppchef
  • Sjukvårdare
  • Fordonsförare (minibuss, TGB15 eller TGB30)
Krav för anställning:

- FM FysS (fälttest 13:30 samt multitest 175 poäng)

Meriterande:
  • Tidigare arbete inom akutvård/ambulans
  • Anestesisjuksköterska
  • Militär grundutbildning
  • Tidigare anställning i liknande befattning.
  • Relevanta befattningsutbildningar.
  • Relevant civil sjukvårdsutbildning
Vem är du?
Du är en driven individ som vill och kan tjänstgöra i enlighet med bataljonens behov som beskrivits ovan. Du är initiativrik och har en vilja att vara med och utveckla sjukvårdstjänsten inom bataljonen. Du är en god representant för Sverige och armén. Du vill göra din plikt för Sverige och har möjlighet att vara ledig från arbete och studier för att tjänstgöra i Försvarsmakten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Filer som skall bifogas:
  • Värnpliktsbetyg
  • CV med ev. militära och militära referenser
  • Personligt brev
  • Examensbetyg från civil sjukvårdsutbildning
Uttagningstester kommer genomföras 8-9 november.

Sista ansökningsdag 24-11-03.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (52 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren