Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Skolinformatörer till Försvarsmakten - Umeå

Publiceringsdatum
26 april 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på skolföreläsningar, mässor och event? Har du stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att vidarutveckla Försvarsmaktens förmåga att informera skolelever över 15 år kan du vara den vi söker!

Nu har du chansen att få arbeta i en spännande verksamhet där vi sätter laget före jaget. Totalförsvarets skyddscentrum söker nu två skolinformatörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är främst att genomföra föredrag i skolor till elever i högstadie- och gymnasieålder från 15 år och uppåt. Du kommer att genomföra uppdraget tillsammans med en kollega och ingå i ett team som planerar verksamheten och stödjer dig i ditt arbete.

Du kommer också möta våra målgrupper på andra arenor än i skolan. Dessa kan vara utbildningsmässor, event, prova-på-verksamhet och i sociala medier.

KRAV
Kvalifikationer

  • Godkänd militär grundutbildning de senaste tre åren.
  • Anställningsbart betyg/vitsord från grundutbildning.
  • B-körkort.
  • God datorvana (Windows, Office).
Personliga egenskaper

Vi tror att du nyligen genomfört din militära grundutbildning och är i början av din yrkesbana.För att passa i rollen som skolinformatör tror vi att du är en person som tycker om att vara i olika sociala sammanhang och att ta egna initiativ i ditt arbete. Du inger förtroende i mötet med andra och du har en förmåga att arbeta mot gemensamma mål på egen hand såväl som i grupp. Eftersom du kommer möta många olika människor i ditt arbete är det också av vikt att du är flexibel i din kommunikation och kan anpassa ditt språk efter mottagaren.

Du måste ha en vilja att vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten!

Meriterande
  • Erfarenhet av informations- och rekryteringsverksamhet.
  • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift.
  • Goda kunskaper/intresse för sociala medier.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Anställningen sker som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän) med stöd av lag (2012:3329) om vissa försvarsmaktsanställningar. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Umeå
Individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Resor förekommer i tjänsten

En central grundutbildning för att få kunskap och kännedom om hela Försvarsmakten kommer genomföras. Studiebesök kommer ske vid de olika vapengrenarna. Under året kommer påbyggnadsutbildningar och erfarenhetsutbyte ske med övriga skolinformatörer vid centrala uppföljningsträffar.

Upplysningar om befattningen

Tobias Lindgren

Information om rekryteringsprocessen

Viktor Häggström

Fackliga företrädare

Mikael Mosten OFR/O
Eric Uhlin Frankel SACO
Mattias Jonsson SEKO
Per Eriksson OFR/S

Samtliga kontaktpersoner nås via växelnummer: 090-17 55 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren