Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Analytisk kemist till APL i Umeå!

Publiceringsdatum
30 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

På Apotek Produktion & Laboratorier (APL) kommer du att vara med och bidra till läkemedel som förbättrar och räddar liv! Tjänsten som analytisk kemist är en perfekt chans för dig som är junior i karriären att få en fot in på ett stort bolag! Läs mer och sök tjänsten redan idag, då vi arbetar med löpande urval.



Om tjänsten

Nu söker vi åt APLs räkning en analytisk kemist till kvalitetskontrollaboratoriet i Umeå. Vi söker dig som är nyfiken och har intresse för att utvecklas inom APLs breda och varierade sortiment av läkemedel, som gör skillnad för patienter med särskilda behov.

Du kommer att ingå i ett sammansvetsat team som karaktäriseras av ett öppet klimat med tydligt samarbetsfokus där alla hjälps åt för att säkra att APL håller hög kvalitet genom alla processer både utifrån korta och långsiktiga deadlines. Arbetet innebär att utföra analyser självständigt men även att ingå i ett tätt samarbete med dina kollegor. Arbetet följer en tydlig struktur och metodik men då vårt produktutbud är mycket stort ger det möjlighet till stor variation och användning av olika typer av tekniker. För att trivas i rollen som analytisk kemist hos APL krävs att du är en person som värdesätter kvalitet, noggrannhet och struktur och samtidigt motiveras av att arbeta mot uppsatta leveranstider i nära dialog med kollegor.

Du erbjuds

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. För att du ska trivas behöver deras värderingar affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande passa in på dig.
Alla medarbetare har en individuell utvecklingsplan och tydliga mål som kontinuerligt följs upp. Detta ger var och en möjligheten att påverka den egna situationen och bidra till vår gemensamma utveckling.

Du får tillgång till en förmånsportal där de samlar deras förmåner och erbjudanden, till exempel friskvårdsbidrag och kostförmån. APL har kollektivavtal med Unionen och SACO och därtill hörande förmåner, exempelvis tjänstepension, försäkringar, flextid och lediga klämdagar. På samtliga orter finns friskvårdsgrupper som arrangerar olika typer av aktiviteter.



Arbetsuppgifter
  • Arbeta med kvalitetskontroller av läkemedel
  • Utföra kemiska och fysikaliska analyser av läkemedelsprodukter enligt APL:s interna metoder
  • Arbeta med analysteknikerna ICP, HPLC/UPLC, titrering, spektroskopi och polarimetri
  • Utföra våtkemiska analyser
  • Inneha instrument och arbeta med förbättringsarbete


Kvalifikationer
  • Har en relevant eftergymnasial utbildning inom kemi eller liknande
  • Kan uttrycka dig obehindrat på svenska i både tal och skrift
  • Har god förståelse för engelska
  • Har en god datorvana

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av GMP och laboratoriearbete
  • Erfarenhet av systemen LIMS och Empower
  • Erfarenhet av analysteknikerna HPLC/UPLC, titrering
    Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Samarbetsinriktad
  • Noggrann
  • Ordningsam
  • Målmedveten
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 september 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se