Hoppa till innehåll
Jobro Sheet Metal Technology AB logotyp

Ekonomichef/Controller

Sista ansökningsdag
30 oktober 2024 (26 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Magnus Ryberg
Telefon
Ansök nu
Om Rollen

Rollen som Ekonomichef/Controller ger dig stora möjligheter att vara med och påverka vår fortsatta resa. Du kommer att spela en central roll och förväntas bidra med värdefulla insikter när det gäller att stödja strategier och beslut. I rollen förväntas du vidareutveckla en operativ och proaktiv ekonomifunktion som kommunicerar och samarbetar effektivt med övriga funktioner i organisationen.

I rollen kommer du vara ytterst ansvarig i alla frågor som rör bolagets ekonomi. Du bidrar med ett strategiskt ekonomiskt perspektiv för våra bolags långsiktiga utveckling. Vidare kommer du utveckla och följa upp nyckeltal, samt genomföra kalkyler och analyser för att säkerställa att våra produkter och projekt är ekonomiskt hållbara. Genom att noga analysera data och trender kommer du att vara delaktig och rådgivande i företagets strategiska beslutsprocess. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla ekonomifunktionen samt effektivisera processer och rutiner.
  • Stödja verksamheten i finansiella och affärsrelaterade frågor.
  • Bokslut.
  • Analys med lönsamhetsuppföljning på produktion, produkt och kund.
  • Prognos- och budgetarbete.
  • Finansiell rapportering till ägarbolag.
  • Likviditet, finansiering och skatt/legala frågor.
Din Profil

Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomi, samt ett antal års erfarenhet av liknande roll inom tillverkningsindustrin och arbete med koncernredovisning. Du är analytisk och har en förmåga att omvandla data till användbara insikter. Du är strukturerad och har en stark känsla för detaljer och noggrannhet i ditt arbete. Din nyfikenhet och din förmåga att hitta lösningar för att förbättra processer är av stort värde. Att ta initiativ och arbeta självständigt är naturliga drag hos dig. Samtidigt gillar du att jobba i team och där tillföra engagemang och aktivt bidra till vår gemensamma framgång och tillväxt.

Du har intresse för produktion och flöden samt en förståelse för hur affärer och lönsamhet hänger ihop. Goda kunskaper i svenska och engelska samt erfarenhet av ERP- system (gärna Monitor) och Officepaketet är en förutsättning för att lyckas i denna roll.

Vi Erbjuder

I en platt organisation erbjuds du ett stort ansvar och möjligheten att arbeta fritt och självständigt. Jobro är ett företag som erbjuder entreprenöriell och prestigelös atmosfär. Det är tillsammans vi uppnår goda resultat.

Visst låter detta som en spännande tjänst! Välkommen med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar Jobro med Stella Rekrytering. Information om tjänsten lämnas av Magnus Ryberg, 0702 71 69 77. Ansökningar hanteras löpande så vänta inte med att söka.

Om Jobro Sheet Metal Technology AB

Jobro är en av Sveriges ledande tillverkare av prototyper, modeller och lågvolymserier av komplexa plåtdetaljer för tillverkningsindustrin. Med spetskompetens och en modern maskinpark i världsklass kombinerar vi teori med praktik för att ta idéer från ritbordet till produktion. Vår vision är att bli "The Industry Benchmark" - att leda industrin genom att erbjuda de mest effektiva, lönsamma och hållbara lösningarna i branschen.

Jobro grundades 1993 och har idag 130 anställda (inkl JMT) och en årlig omsättning på ca 250 MSEK. Vi har tre anläggningar i Ulricehamn, Jönköping och Bankeryd (JMT), och är certifierade enligt ISO 14001, ISO 9001 och IATF 16949.

Jobro ägs av Viltor som är ett familjeägt investmentbolag inom JCE-koncernen. Viltor har sitt huvudkontor i Göteborg och är JCE koncernens investeringsbolag för små och medelstora företag. Viltors fokus är att stärka entreprenörskap genom decentraliserat ledarskap och att skapa värde genom långsiktiga investeringar.

Viltor har fem andra majoritetsinnehav utöver Jobro samt en Venture portfölj där de mindre innehaven samlas. År 2024 beräknas Viltor omsätta ca 1 miljard kronor och antal anställda uppgå till ca 360.
Jobro Sheet Metal Technology AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 oktober 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är alla olika, inte minst vi som jobbar på Stella Rekrytering & Ledarskap AB. Vår samlade erfarenhet och kompetens är vår styrka. Vår ambition är att göra det lätt för dig att hitta rätt. Rätt kandidat - Rätt kompetens - Rätt utmaning Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering, Interimslösningar och Ledarutveckling. Med ett starkt utbud, bred erfarenhet och ett stort nätverk vill vi vara en genuin och långsiktig samarbetspartner. Stella Rekrytering & Ledarskap AB ingår i koncernen Huset Invest som är en del av Simonssongruppen - ett familjeägt investmentbolag med sunda värderingar och utpräglat entreprenörskap. Tillsammans skapar vi framgång och strävar efter ständig förbättring.