Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Kalkylingenjör

Sista ansökningsdag
27 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
28 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vi behöver bli fler som räknar!

Om tjänsten

Vi behöver nu stärka upp vår grupp med en Kalkylingenjör till vår anläggningsverksamhet i Trestad. Som Kalkylingenjör hos oss kommer du att ha en viktig roll i gruppen där du har ansvar för att driva kalkylprocessen från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag, du jobbar i nära sammarbete med kollegor och arbetschefer. Vi har idag en stor bredd och storlek av spännande projekt vi räknar på inom geografin för Trestad där du kommer arbeta kundnära med att skapa nya affärsmöjligheter samt stötta verksamheten i kalkyl-och kostnadsfrågor. Det kan även bli aktuellt att räkna på jobb i andra geografier inom Västra Götaland. Vi ser gärna att du även kan tänka dig att vara ett stöd ute i våra projekt i frågor gällande; produktionsplanering, projektekonomi, entreprenadjuridik och kontraksadministration. Vi har vårt huvudkontor för Trestadsområdet i Trollhättan, Peab har flera kontor i regionen och vi har en flexibel syn på bostadsort samt kontorsort.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Upprättande av anbuds- och kontraktskalkyler samt produktionskalkyler
  • Ansvarar för dokumentation och uppföljning av pågående/genomförda projekt
  • Stöttar platschefen i tekniska och ekonomiska frågor i projektet
  • Stöttar produktion i frågor gällande; produktionsplanering, projektekonomi, entreprenadjuridik och kontraksadministration
  • Kontakt med kunder och underentreprenörer

Om dig

Du gillar problemlösning och har en god numerisk analytisk förmåga. Du är strukturerad och bra på att planera och driva ditt arbete framåt mot uppsatta mål och deadlines. Du har ett affärsmässigt och förtroendeingivande sätt där du är bra på att kommunicera och samarbeta och förstår värdet av att bygga och upprätthålla goda relationer både internt och externt. Du har ett stort engagemang i ditt arbete med fallenhet för siffror och har en ekonomisk medvetenhet. Vi ser gärna att du är flexibel och hjälpsam och tycker det är roligt att vara på plats som stöd ute i våra projekt och stötta verksamheten och dela med dig av dina kunskaper.

Kvalifikationer för tjänsten

  • Har teknisk eller ekonomisk utbildning som högskoleingenjör eller motsvarande
  • Några års erfarenhet av kalkylarbete alt. har arbetat i byggbranschen med relevanta arbetsuppgifter för tjänsten
  • Behärskar kalkylprogrammet MAP eller motsvarande
  • Behärskar planeringsprogrammet Power Projekt eller motsvarande
  • Har B-körkort
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att lämna textanbud

Praktisk information

Vi tillämpar löpande urval för tjänsten. Har du frågor kontakta HR-partner Jennifer Bergman per mail: jennifer.bergman@peab.se

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.