Hoppa till innehåll
Poolia logotyp

Investeringscontroller/Lokalstrateg till Täby kommun

Sista ansökningsdag
23 september 2024 (11 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du utvecklas i din roll som ekonom och har ett stort intresse för nyckeltal och analyser? Är du utåtriktad, prestigelös och driven? Då är du kanske den vi söker!

Som Investeringscontroller/Lokalstrateg inom Täby kommun erbjuds du ett intressant och roligt arbete i en spännande organisation och kommun i utveckling. Du kommer att kunna bidra med förbättringar både ute i verksamheten och inom controllerenhetens interna arbete.

Om tjänsten
Du välkomnas till ett team som gärna delar med sig av erfarenheter, har högt i tak och där det händer mycket. Som Lokalstrateg/Investeringscontroller inom Täby kommun tillhör du controllerenheten på ekonomiavdelningen som är en del av kommunledningskontoret och ingår i ett team med totalt 13 controllers. Du rapporterar till controllerchefen och arbetar gentemot kommunens verksamhetsområdeschefer.

I uppdraget ingår att hålla samman kommunens arbete med lokalförsörjning och investeringsplanering, samt arbeta som ansvarig controller för kommunens VA-verksamhet. Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll där du får ta stort eget ansvar. Du har ett nära samarbete med verksamheternas chefer och får möjlighet att jobba tillsammans med alla kommunens verksamhetsområden.

Täbys kommunhus ligger i Täby centrum och har mycket fräscha och ljusa lokaler. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du kommer att få arbeta utifrån ett modernt och ändamålsenligt arbetssätt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
  • Ansvara för kommunens lokalförsörjningsprocess, och skriva kommunens lokalförsörjningsplan
  • Beräkningar, analyser och utredningar kring kommunens kommande behov av verksamhetslokaler
  • Samordna arbetet med kommunens investeringsplanering utifrån ett kort- som långsiktigt perspektiv.
  • Konsekvensanalys av investeringsplaneringen
  • Ekonomisk uppföljning, budget- och prognosarbete för VA-verksamheten, samt beräkning av kommunens VA-taxor
  • Övrigt utrednings- och utvecklingsarbete
Vem är du?
Vi söker dig som:
  • har avslutad universitetsutbildning med ekonomisk inriktning
  • har flera års erfarenhet i rollen som controller/ekonomianalytiker/strateg i en större organisation
  • har intresse för politiska organisationer och kommunens uppdrag
  • har en god analytisk förmåga
  • är utvecklingsinriktad och förändringsbenägen
  • kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift
  • Har en god förmåga att skapa relationer och inge förtroende till chefer och förtroendevalda på alla nivåer i organisationen.
Meriterande är tidigare erfarenhet av liknande strategiskt arbete i en offentlig verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillsättning sker enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan.

Om verksamheten
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas - hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi också en arbetsplats med en positiv anda samt service och bemötande i fokus. På vår hemsida kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun. Läs mer på https://www.taby.se/

Fackliga kontaktpersoner
Helen Klockare SACO 08-555 590 00 helen.klockare@taby.se
Linda-Marie Palm Vision 08-555 590 00 lindamarie.palm@taby.se
Poolia logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren