Hoppa till innehåll

Utvecklingspedagog till Viljan i Ramnäs

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi ser nu fram emot att välkomna nya kollegor till vårt bolag Viljan Aspergercentrum AB, LSS boende och gymnasieskola och söker dig som vill börja arbeta på våra boenden i Ramnäs.

Om viljan

Arbetet på Viljan leds av en regionchef och fyra verksamhetschefer. Viljan har ca 50 medarbetare och 28 elever som bor i internat i någon av våra 5 bostäder. Skolan har ca 40–45 elever. Personalomsättningen är mycket låg, vilket gör att personalen besitter en stor kunskap inom området och det skapar trygghet för våra boende/elever. Utbildningsbakgrunden är skiftande och personlig lämplighet för yrket värderas högt. På Viljans bostäder arbetar personal med följande utbildningar: socionom, Välfärd och rehabilitering, beteendevetare, KY/YH med inriktning mot neuropsykiatri, fritidspedagog, vårdutbildning, skötarutbildning mm. En stor del av personalen har gått vidareutbildningar inom autismområdet, lågaffektivt bemötande och MI samtal. Flera i personalen har särskilda ansvarsområden med därtill hörande utbildning inom exempelvis musik, kost/hälsa, massage, taktilstimulering och bild och form. Handledning sker regelbundet.

Om rollen

Som utvecklingspedagog hos oss planerar, implementerar, leder och utvecklar du det pedagogiska arbetet i verksamheten i samverkan med kollegor och verksamhetschef samtidigt som du har den största arbetstiden förlagd i det vardagsnära elevarbetet. Du medverkar i samtliga arbetsuppgifter och arbetar stödjande och motiverande med eleven, med lågaffektivt bemötande. Du arbetar alltid med stor respekt för elevens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå goda levnadsvillkor för våra elever. Målet är oftast att eleven ska klara av eget boende, med eller utan boendestöd när hen gått ut gymnasium på Viljan. Arbetet kräver lekfullhet och fantasi.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter är att möta ungdomarna/yngre vuxna där de befinner sig och kommunicera elevens behov till arbetsgruppen i det vardagliga arbetet. Inom fem bostäder har vi tre samordnare som stöttar upp gällande dokumentation, arbetssätt och till viss del arbetsledning. Tillsammans med arbetsgruppen upprättar, genomför och följer du upp rutiner. Du kommer även att ha stöd av ett centralt metodteam. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.

Arbetstiden är förlagd: dagar, kvällar, helger och sovande jour. Du är en i arbetsgruppen

Krav för tjänsten

  • Examen från stödpedagogutbildningen 200 YH poäng, alternativt 60 högskolepoäng inom pedagogik. Beteendevetare eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.
  • Datorvana samt mycket goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift.
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete som stödpedagog/metodstödjare
  • Erfarenhet av att ha jobbat med människor med autism och medföljande beteende.
  • Utbildning i Lågaffektivt bemötande, MI samtalsstöd
  • Undersköterskeutbildning är meriterande men inte ett krav.

Egenskaper

Att ge våra elever en trygg boendemiljö liksom att skapa ett engagerande och positivt arbetsklimat för medarbetare är viktigast för oss och vi fäster därför stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Du har intresse inom idrott, friskvård, konst, musik, målning, mindfulness.

Lyhörd, ansvarsfull, flexibel och lugn är egenskaper vi värdesätter högt.

Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Du har en positiv grundsyn och ett stort engagemang för målgruppen.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Tjänstgöringsgrad: 100%

Tillträdesdag: 12 augusti eller enligt överenskommelse

Om rekryteringsprocessen

Skicka din ansökan till oss via länken nedan, Rekrytering sker löpande, och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden. Vi rekommenderar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Innan anställning hämtas belastningsregistret in som en del av processen.

Eventuella frågor om våra boenden och tjänsten besvaras av biträdande regionchef Marlene Kaas, marlene.kaas@viljan.se. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Rekryteringsansvarig Andreas Ånäs andreas.anas@olivia.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
24 oktober 2024 (158 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se