Hoppa till innehåll
Sunne Kommun logotyp

Socialchef Sunne kommun

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en fena på att leda och inspirera framtidens Socialtjänst? Vi söker dig som med mod, hjärta och engagemang bidrar till kommunens fortsatta utveckling mot visionen.

Beskrivning
Socialtjänsten i Sunne är i ett spännande skede där vi bygger en hållbar verksamhet för att möta framtidens utmaningar.
Kommunen är organiserad i en förvaltning där socialchefen kommer att vara direkt underställd kommunchefen och ingå i Kommunledningsgruppen.
Socialtjänstens område består av äldreomsorg, kommunal hälso- och sjukvård, handläggarenhet, individ- och familjeomsorgen, omsorg om funktionsnedsatta, arbetsmarknadsfrågor och integration. Inom verksamheteten finns ca 600 medarbetare och 20 chefer. Du förväntas arbeta långsiktigt för områdets utveckling samtidigt som du tillsammans med Kommunledningsgruppen förväntas ha ett helhetsperspektiv och aktivt bidra med kompetens och erfarenhet för att hela koncernen utvecklas och når uppsatta mål.
Sunne kommuns värdegrund är respekt, utveckling och professionalism vilket genomsyrar den dagliga verksamheten, långsiktiga beslut och ledarskapet.

Arbetsuppgifter
Som socialchef har du det övergripande ansvaret att leda och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du arbetar utifrån de politiska målen när du leder, följer upp och utvecklar verksamheten med hög leveranssäkerhet. Du leder strategiskt och har verksamhets-, ekonomi-, budget- och personalansvar samt förser socialutskottet med välgrundade underlag för beslutsfattande och säkerställer att politiska beslut genomförs effektivt och korrekt inom verksamheten.
Du driver ett mål- och resultatinriktat ledarskap som bygger på dialog och ansvarstagande på samtliga nivåer i organisationen. Du har ett övergripande ansvar för att verksamheten följer aktuell lagstiftning. Inom ditt ansvarsområde är du kommunens representant i olika nätverk både på lokal-, regional- och riksnivå. Du ska aktivt delta i aktuella sammanhang och hålla dig välorienterad om omvärldsutveckling som är av betydelse för ditt ansvarsområde. Du har förmåga och vilja att sätta dig in i många olika frågeställningar och skapar en helhetssyn i verksamheten och du arbetar för att skapa förutsättningar för att medarbetare ska kunna utvecklas genom att ta tillvara deras kompetens, kreativitet och därigenom skapa en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Du som söker har en adekvat akademisk utbildning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet från flera av områdets verksamheter och goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Du har flera års erfarenhet som ledare, har tidigare haft resultat- och budgetansvar samt har god vana att leda andra chefer.

Du är trygg i ditt ledarskap och med omdöme hanterar du omständigheter i en komplex och föränderlig organisation. Du har förmågan att skapa en helhetssyn och en vilja att sätta dig in i olika frågeställningar. Du fattar självständigt beslut som berör ditt område samtidigt som du förstår vikten att samarbeta med dina chefskollegor i strategiska frågor.
Du har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten.

Du är närvarande, handlingskraftig, resultatorienterad och driver utveckling och förbättringar tillsammans med medarbetarna. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt, och du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.
Giltigt B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt:
Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att ta kontakta:
Kommunchef, Petra Svedberg (vecka 29 och 32), 0565-16026
Ekonomichef, Linn Sohl (vecka 30-31), 0565-16066

Sunne Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Sunne kommun ligger i Värmland och är känd för sin starka kulturella och litterära tradition, framförallt genom författaren och nobelpristagaren Selma Lagerlöf. Kommunen har ett rikt näringsliv med många småföretagare och entreprenörer, och är ett attraktivt område för både boende och besökare.