Hoppa till innehåll

Sektionschef Vägyta/Vägkropp

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker dig som vill vara med och driva arbetet med säkra vägar för invånare och företagare i Sverige!

Sektionschef Vägyta/Vägkropp

Arbetsuppgifter

I den här rollen tar du som har erfarenhet inom arbete med väg och beläggningsarbete klivet från arbetsledning till chef.

Som sektionschef har du personalansvar för en grupp på runt 15 personer som är utspridda över en stor geografisk yta, vilket betyder att du behöver ha en tydlig och effektiv strategi för ditt distansledarskap. Gruppen är erfaren och stabil, men är i sin nuvarande konstellation relativt nyformerad i samband med att Trafikverket gjorde förändringar i sin regionala indelning. En del av din grupp arbetar med vägyta och vägkropp, den andra delen arbetar med riktade miljöåtgärder såsom trummor eller hantering av invasiva arter.

Chefsrollen är klassisk linjeroll såtillvida att du utöver personalfrågor ansvarar för arbetsmiljö, budget, processer och utveckling. Eftersom vår värld är föränderlig behöver du kunna ta ansvar för att driva förändringar och arbeta med kulturfrågor. I din vardag ingår även att kunna bidra i frågor rörande avtalstolkning, entreprenadjuridik och operativa frågeställningar inom din verksamhet. Du ingår i ledningsgruppen och tillsammans med dina chefskollegor bidrar du aktivt till enhetens arbete och underhållet av vägnätet i Norra regionen för medborgare och näringsliv

Vad kan vi erbjuda dig?

Som chef på Trafikverket får du stora möjligheter till utveckling och erfarenhetsutbyte genom workshops och chefsnätverk, både lokalt och nationellt.

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår.

Jag som blir din chef heter Henrik Sundquist, för mig är vår leverans i anläggningen viktigt samt vårt samarbete för att genomföra leveransen på bästa sätt

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Vi söker dig som har

  • några års erfarenhet av arbetsledande funktion, t ex projektledare eller arbetsledare
  • erfarenhet av att arbeta med väg- och anläggning, med fokus på beläggningsarbete
  • erfarenhet av upphandling, avtalshantering
  • goda kunskaper inom entreprenadjuridik
  • körkort för att ta sig runt anläggning och stor geografi
  • god förmåga i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete med vägkropp och avvattning
  • erfarenhet av arbete med vägmarkering
  • erfarenhet av arbete med som ombud
  • erfarenhet av arbete med förändringsledning i roll som chef
  • erfarenhet av att möta media
  • erfarenhet av tidigare chefsroll

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se