Hoppa till innehåll
Bolagsverket logotyp

Systemutvecklare - Lead Developer

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Bolagsverket är en myndighet i Sundsvall som arbetar för att ge företagsamma personer i Sverige möjlighet att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. Vår företagsinformation är tillgänglig för alla, där och när den behövs, för samhällets bästa. Tillsammans för ett enkelt och tryggt företagande.

Arbetsuppgifter
Är du en senior systemutvecklare som är redo att ta nästa steg i din utveckling? Vi har en ny roll på vår utvecklingsenhet och söker nu Lead Developers till våra utvecklingsteam som vill vara med och driva och koordinera vår teknikförflyttning.

Vi är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi hela tiden utforskar ny teknik i syfte att lösa problem och bygga tjänster som direkt ger värde för våra kunder. Hos oss blir du en del av ett självstyrande agilt team där du, tillsammans med produktägare, testare och UX-designer, får påverka programspråk, utvecklingsverktyg och arbetssätt. I teamet kompletterar medlemmarna varandra med olika tekniska färdigheter men där vi hela tiden strävar efter mångsidighet enligt T-shaping.

Som Lead Developer jobbar du i huvudsak med systemutveckling med inriktning mot Javautveckling med Microservices av REST-baserade tjänster i Java med Spring Boot, inkluderande hela DevOps-kedjan med bl a Docker och Kubernetes. Även frontend-utveckling med TypeScript och Vue blir en del av din vardag.

Du kommer även att fokusera på att:
 • Inspirera och introducera teamet i förbättrat arbetssätt kring systemutveckling, CI/CD, DevOps, DevSecOps samt ny teknik.
 • Identifiera och lösa tekniska hinder som bromsar teamets framdrift samt att säkerställa att dessa hanteras.
 • Ge stöd för att identifiera teknisk skuld som kräver LCH och kommunicera detta tydligt så att Scrum master kan planera upp insatserna samt teamet har möjlighet att ta sitt ansvar.
 • Vara en talesperson inom teamets ansvarsområde kring viktiga aktiviteter, kravställningar och avväganden kring teknik gentemot PM och PO som påverkar planering och prioritering.
 • Säkerställa teamets Continuous Delivery Pipeline.
 • Besluta och peka ut riktning i teamets teknik- och utvecklingsfrågor som inte rör arkitekturella frågeställningar.
Placeringsort är Sundsvall.

Utifrån verksamhetens krav och behov erbjuder Bolagsverket medarbetare möjlighet att arbeta på distans under några dagar i veckan.

Kvalifikationer
Är du en kreativ och analytisk systemutvecklare med ett stort ledar- och teknikintresse som tycker om att samarbeta med andra? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i agila (tvärfunktionella) team och är en kommunikativ person som vill ta dig an en ledande roll, då är du personen vi söker!

Förutom det har du även:
 • En eftergymnasial utbildning inom it eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling samt agila arbetssätt.
 • Förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande om du har:
 • Erfarenhet som Lead Developer eller mjukvaruarkitekt
 • Flera års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling.
 • Relevant akademisk utbildning på högskola eller universitet
 • Utbildning och/eller certifiering som Lead Developer.
 • Erfarenhet av arbete i skalat agilt arbetssätt t. ex. SAFe.
För oss är det viktigt att du vill utvecklas tillsammans med oss. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi kan komma att använda arbetsprover i denna rekrytering.

Vill du veta mer om arbetssätt, verktyg, testning, programspråk eller vårt agila arbetssätt? Gå in och läs här:

Rollen som systemutvecklare Bolagsverket: https://bolagsverket.se/omoss/jobbahososs/jobbameditpabolagsverket/rollensomsystemutvecklare

Systemutveckling på Bolagsverket:
https://bolagsverket.se/omoss/jobbahososs/jobbameditpabolagsverket/systemutvecklingpabolagsverket

Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Jan Rikner
Sektionschef
Telefon: 070-635 95 20

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
Telefon: 0771-670 670

Ansökan
Referensnummer
AD 3053/2024

Övrig information
Bifoga personligt brev och CV.

Bakgrundskontroll av våra slutkandidater via vårt externa rekryteringsstöd ingår som en del i vår rekryteringsprocess. Genomförd och godkänd bakgrundskontroll är en förutsättning för anställning hos Bolagsverket.

På Bolagsverket vill vi ge våra medarbetare goda förutsättningar att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. För när du mår bra, gör du även ett bra jobb. Vi satsar på arbetshälsa för att öka hälsomedvetandet och ge alla möjlighet till ett aktivt och regelbundet deltagande i hälsofrämjande aktiviteter på arbetsplatsen. Vi erbjuder dessutom friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt har massage och gym i våra egna lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.
Bolagsverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid! Övrig information Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall. Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb. Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.