Hoppa till innehåll
Bolagsverket logotyp

Scrum Master

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande.

För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Arbetsuppgifter
Vi är mitt i en spännande utvecklingsresa där vi hela tiden utforskar ny teknik i syfte att lösa problem och bygga tjänster som direkt ger värde för våra kunder. Vi söker nu två nya medarbetare med stort intresse för agila metoder och hur man bygger effektiva och självgående team.

Ditt nya uppdrag som Scrum Master innebär att vara spindeln i nätet och du kommer att:
 • ansvara för att facillitera i, coacha och utveckla teamets agila arbetssätt
 • säkerställa att överenskomna möten/ceremonier blir av och följs
 • lyfta behov av omprioriteringar av teamets backlogg till PO
 • jobba med teamutveckling och teamdynamik
 • föra dialog med verksamheten och dess representanter
 • planera och bereda arbetet för teamet
 • undanröja hinder och säkra ett bra samarbete såväl inom som runt teamet.
Rollen är för ett team på halvtid och kan således omfatta att agera i två team eller att operativt agera som teammedlem på halvtid i form av systemutvecklare eller arbeta med krav och test.

Vårt utvecklingsarbete sker med stöd av ramverket SAFe. Ditt team ingår i ett agilt utvecklingståg där all utveckling för de ingående teamen samplaneras över ett antal intervaller (kvartal). Du stöttas i ditt arbete såväl av en sektionschef som en Release TrainEngineer (RTE).

Vår utvecklingsenhet består idag av av knappt 170 personer fördelat på anställda och konsulter om totalt 20 utvecklingsteam. Enheten ingår i vår it-avdelning som ansvarar för Bolagsverkets utveckling och leverans av it-tjänster samt säkerställa att it-tjänsterna är tillgängliga.

Utifrån verksamhetens krav och behov erbjuder Bolagsverket medarbetare möjlighet att arbeta på distans.

Placeringsort är Sundsvall.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • slutförd 3-årig gymnasial högskoleförberedande utbildning
 • praktisk och aktuell erfarenhet av ledande teamroll mer än två år
 • arbetat i större eller medelstora it-organisationer som arbetar med drift, förvaltning eller utveckling av it-tjänster.
Vi ser det som meriterande om du i bagaget även har:
 • avslutad eftergymnasial utbildning och relevant utbildning inom it, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • genomförda utbildningar som Scrum Master eller motsvarande agil utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • genomförda utbildningar inom förändringsledning (t ex ADKAR) eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • goda erfarenheter av lean/agila arbetssätt och metoder
 • jobbat i utvecklingsteam med systemutveckling, krav eller test mer än två år och att du därefter har praktisk och aktuell erfarenhet av ledande teamroll inom it-utveckling, t ex som projektledare, teamledare eller Scrum Master mer än två år
 • praktisk erfarenhet av förändringsledning
 • erfarenheter av agila ramverk så som SAFe samt erfarenheter av IT-tjänstehantering med stöd av ramverket ITIL.
För att lyckas i rollen har du god ledarskapsförmåga och är duktig på att motivera, engagera och målstyra både team och individer. Du arbetar strukturerat och organiserar och planerar ditt arbete väl. Som person behöver du vara både lösningsorienterad och relationsskapande då mycket av arbetet går ut på att verka tillsammans med andra och hitta smarta lösningar på problem.

För oss är det viktigt att du uttrycker dig mycket väl på svenska och väl på engelska i tal och skrift.

Känner du igen dig i ovan beskrivning och vill du få våra ceremonier att gå som på räls? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten
Kommun: Sundsvall
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsplats: Bolagsverket It-avdelningen
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 2
Publicerad: 2024-04-29
Ansök senast: 2024-05-26
Yrkesområde: Data/IT
Yrkeskategori: Projektledare, IT

Upplysningar
Jan Rikner
Sektionschef
Telefon: 070-635 95 20

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
Telefon: 0771-670 670

Ansökan
Referensnummer
AD 1860/2024Ansök

Övrig information

Bifoga personligt brev och CV.

Bakgrundskontroll av våra slutkandidater via vårt externa rekryteringsstöd ingår som en del i vår rekryteringsprocess. Genomförd och godkänd bakgrundskontroll är en förutsättning för anställning hos Bolagsverket.

På Bolagsverket vill vi ge våra medarbetare goda förutsättningar att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. För när du mår bra, gör du även ett bra jobb. Vi satsar på arbetshälsa för att öka hälsomedvetandet och ge alla möjlighet till ett aktivt och regelbundet deltagande i hälsofrämjande aktiviteter på arbetsplatsen. Vi erbjuder dessutom friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt har massage och gym i våra egna lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.
Bolagsverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid! Övrig information Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall. Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb. Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.