Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Informationsförvaltare

Sista ansökningsdag
16 september 2024 (15 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som informationsförvaltare erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, där du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på enheten ”Informationsförvaltning och stöd” som idag består av fem medarbetare och tre konsulter i roller som informationsförvaltare, teknisk arkivarie och produktägare över systemet med vårt anläggningsregister.

Enheten är central inom informationsförvaltning på Division Nät. Vi ingår med vår kompetens i flera pågående projekt och initiativ, bland annat i programmet för ökad digitalisering, samt projekt för informationsstyrning (Data Governance) och tillgångsförvaltning.

Informationsförvaltningen är en nystartad enhet och är under uppbyggnad, så det återstår arbete med att implementera planer, strukturer och mål i verksamheten. Det finns idag tre informationsförvaltare. De har vissa arbetsuppgifter gemensamt, men det finns även möjlighet att bli specialist inom ett eget område.

Vi arbetar målmedvetet mot att koordinera informationsklassning för anläggningsinformation, att skapa en anläggningsstrukturmodell, starta operativt datakvalitetsarbete och förbättra processer. Vi sprider även kunskap om informationsförvaltning inom Svenska kraftnät.

Vår domän är anläggningsinformation och vi arbetar proaktivt med förvaltning och har mycket kontakter med till exempel projektverksamhet och underhåll.

Som informationsförvaltare inom teknisk anläggningsinformation kommer följande vara huvuduppgifter:
  • Ansvara för det operativa arbetet med informationsklassningsärenden för hela Division Nät.
  • Driva arbete med att utveckla och följa upp nyckeltal och mål för datakvalitet.
  • Driva och ansvara för organisering, strukturering och kvalitetssäkring av anläggningsinformation.
  • Koordinera, leda och aktivt delta i arbeten inom datarättning av anläggningsinformation.
  • Delta tillsammans med tre andra informationsförvaltare i vidareutveckling av informationsförvaltningen för anläggningsinformation på Division Nät.
Vi är mitt inne i en spännande utvecklingsfas för informationsförvaltningen och arbetar intensivt med att bygga upp enheten och specificera områden. Här finns möjligheter för dig att vara med och påverka våra framtida arbetssätt och processer.

Om dig

Många av de utmaningar vi kommer ställas inför som ny enhet löser vi tillsammans, vilket ställer krav på din förmåga att kunna lyssna och arbeta med andra, samtidigt som du själv behöver tycka om att jobba med problemlösning. Inom gruppen jobbar vi analytiskt och strukturerat för att lösa våra uppgifter och samtidigt bygga för framtiden. Vi ser fram emot att ta emot dina idéer och förslag på förbättringar och kommer tillsammans skapa hållbara arbetssätt och processer framåt.

Vi letar dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom exempelvis informationssäkerhet, informationsteknik, samhällsbyggnad, elkraft och/eller sådan utbildning/arbetslivserfarenhet som Svenska kraftnät bedömer likvärdig.

Övriga krav för tjänsten är:
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med teknisk information, till exempel inom anläggningsinformation eller infrastruktur.
  • Flerårig erfarenhet av operativt datakvalitetsarbete, kanske som datasamordnare, dokumentationsansvarig eller dokumentationsingenjör.
  • Erfarenhet från arbete inom området för informationshantering.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Meriterande för tjänsten är:
  • Erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet i någon form.
  • Erfarenhet eller kunskap av Offentlighet och sekretesslagen (OSL)
  • Erfarenhet från arbete med standarder inom området för informationsklassning och datakvalitet.
  • Erfarenhet av att arbeta med informationsmodeller i någon form.
  • Erfarenhet som datasamordnare i projekt där du varit med från projekt till förvaltning.
  • Erfarenhet av arbete med anläggningsinformation för elkraft.
Tjänsten är bred i sin utformning, och vi ser därför att även om du inte uppfyller alla meriterande krav, så finns ändå möjligheter till att bli en del av vårt team.

Bra att veta
  • Du kan välja att bli placerad på något av våra kontor i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå, Sollefteå eller Västerås
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50% #LI-hybrid
  • Resor kan förekomma i denna tjänst.
  • Sista ansökningsdag är 2024-09-16. Vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareantällning.
Kontakta gärna rekryterande chef Lina Broström på 070-536 37 20 alternativt lina.brostrom@svk.se. För frågor kring rekryteringsprocessen finns ansvarig rekryterare Carl Isaksson tillgänglig på carl.isaksson@svk.se. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, 010 475 87 72 och Mikael Hedenheim, ST, 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 september 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.