Hoppa till innehåll

Lärare i Fritidshem

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Varmt välkomna till Strängnäs Montessoris fritidshemsverksamhet!

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns, då ska du söka tjänsten som Lärare i fritidshem hos oss.

Som lärare i fritidshemmet driver du det pedagogiska utvecklingsarbetet tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget Under skoldagen sker samverkan på skolan, rast verksamhet och då främst mot de yngre åldrarna; förskoleklass till åk 3.

Du kommer ingå i fritids arbetslag som består av personal från tre fritidsavdelningar. Det är ett stabilt och positivt arbetslag som drivs av en vilja att utveckla verksamheten till att hela tiden bli ännu bättre.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att utveckla fritidshemmets verksamhet såväl under fritidstid som under skolsamverkan. Du tar ansvar för att lärandet i fritidsverksamheten utgår från läroplan, Montessoripedagogiken och skolans interna styrprocesser.

Verksamheten bidrar till att stärka elevers lärande och förmågor genom att erbjuda variationsrika aktiviteter och arbetssätt. På skolans fritidshem vill vi att eleverna får en stimulerande och meningsfull fritid med utgångspunkt i deras behov, intressen och livserfarenheter. I enlighet med montessoripedagogiken värnar vi om att eleverna ska lära sig att ta ansvar för sitt eget lärande, “hjälp mig att lära själv” och ta ansvar för miljön, utomhus såväl som inomhus.

Kvalifikationer

  • Denna rekrytering vänder sig till dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem.
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska.
  • Vi ser det som meriterande om du har montessori utbildning eller erfarenhet av att arbeta i Montessori miljö.
  • Flerspråkighet är meriterande


Som person är du strukturerad, behöver vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna planera efter elevernas och verksamhetens olika behov. Du ska kunna ta egna initiativ, vilja samarbeta samt vara stresstålig och lyhörd. Viktigt att också kunna skapa och upprätthålla goda relationer med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!



Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se