Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-handläggare (CVAT) till Södermanlandsgruppen (Strängnäs)

Publiceringsdatum
16 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Hos oss blir du en viktig pusselbit i Försvarsmaktens vision; för ett starkare försvar - möter varje hot - klarar varje utmaning!

Hos oss finner du ett allvar tillsammans med ansvar i ett positivt samarbetsklimat där vi alla är kunniga, öppna och engagerade. Hälsa och personlig utveckling är viktig för såväl oss anställda som vår arbetsgivare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-handläggare svarar du för att stödja hemvärnsbataljonen inom personaltjänsten med personaladministration inom ramen för rekrytering, vidmakthållande och avveckling samt att administrera utbetalningar av olika typer av ekonomiska ersättningar till hemvärnspersonalen.

Du biträder sektionschefen med underlag för budgetering av personalkostnader för hemvärnsförbanden samt andra HR-relaterade uppgifter inom Södermanlandsgruppen och mot hemvärnsförbanden.

Personliga egenskaper

Du kan självständigt ta in regler och styrningar från olika källor samt omsätta dem till det praktiska lösandet av egna arbetsuppgifter.

Du har en god administrativ förmåga och är van att arbeta både självständigt och tillsammans med andra för att nå verksamhetens mål.

Du har förmåga att anpassa dig till andra och att bygga ett gott samarbetsklimat. Du är en lagspelare.

Du är ansvarstagande, initiativrik och har ett sinne som präglas av ordning och reda. En del av våra uppgifter beordras med kort varsel så du behöver vara flexibel. Du bör vara stresstålig då arbetstoppar förekommer, särskilt i samband med indateringar av ersättningar i lönesystemet.

Mycket stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper/lämplighet vid rekryteringen.

Kvalifikationer
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhets- och registerprövning
 • God datavana avseende Microsoft Office
 • Körkort, lägst B (manuellt)
 • Eftergymnasial utbildning eller annan relevant arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • God administrativ förmåga och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Hög social kompetens och samarbetsförmåga
 • Vidareutbildning inom HR-området eller motsvarande arbetslivserfarenheter
 • Förtrogen med hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna
 • Arbetat i system PRIO/SAP
 • Arbetat i CRM-system, gärna Microsoft 365 Dynamics
 • Arbetat med Försvarsmaktens dokumenthanteringssystem VIDAR
 • Militärt förarbevis
 • Erfarenhet av ekonomiskt arbete i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete med registerprövning och säkerhetsintervjuer
För att myndighetens uppdrag skall vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månader provanställning.

Sysselsättningsgrad: heltid

Tjänsten innebär under vissa perioder helg- och kvällstjänstgöring.

Arbetsorten är Strängnäs men tjänstgöring på andra arbetsplatser på andra orter inom Mellersta Militärregionen kan komma att ske.

Befattningen är en civil befattning (CVAT). Om militär grundutbildning saknas kommer kombattantutbildning att genomföras. Krigsplacering sker därefter vid Södermanlandsgruppen.

Tjänsten innebär krav på fysisk träning mot målsättningar i din personliga träningsplan. Den fysiska träningen sker på arbetstid.

Arbetsort: Strängnäs

Tillträde från 2024-09-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Övlt Mikael Smedin, chef Södermanlandsgruppen och nås via växeln 0171-157000.

Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Fackliga representanter

SEKO: Lise-Lotte Larsson

OFR/S: Anders Hamrén

SACO: Margareta Hessling

OFR/O: Per-Erik Pallin

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-24. Din ansökan skall innehålla CV med minst tre referenser, varav minst en tidigare chef samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren