Hoppa till innehåll
Svenska Dagbladet (SvD) logotyp

SvD söker programledare till Dagens story

Publiceringsdatum
17 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

SvD har de senaste åren utnämnts till landets bästa mediehus när det kommer till podd och ljudjournalistik. Vi har tillsammans utvecklat och förnyat vår journalistik via ljudformatet - och vi är inte färdiga. Nu söker vi en programledare för vårt flaggskepp, den dagliga nyhetspodden Dagens story. Tjänsten är ett vikariat på åtta veckor med goda möjligheter till förlängning.

Till tjänsten som programledare söker vi dig som är van vid att jobba i ett nyhetstempo, trivs med eget ansvar, är allmänbildad, nyfiken, samt har ett journalistiskt driv och en trygg publicistisk kompass.

Här ser vi gärna att du har erfarenhet av programledaryrket, och att du har gjort ett par år på en nyhetsredaktion. Har du även erfarenheter av att klippa ljud är det meriterande, men inte ett krav.

I tjänsten som programledare är du ansiktet utåt för SvD:s dagliga nyhetspodd. Vi söker dig som tycker om att själv vara med och utforma avsnitt och manus, och tänka kreativt kring formatet. Vi tror att du har nyhetsjournalistiken i dig, men att du också hittar nyheter och snackisar på ställen där vi inte redan letar - delar av Tiktok, Reddit eller en kanske Facebookgrupp som vi inte känner till men som kan vara intressant för vår målgrupp

Vi tror att du är en positiv och prestigelös lagspelare. Vi vågar lova en spännande och nyfiken arbetsplats med höga krav och vänliga människor. Folk som gillar att samarbeta och ha kul tillsammans.

Vår vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin och för att nå dit måste SvD:s redaktion präglas av bredd i kompetens, erfarenhet och intressen. Om du har erfarenheter från andra kulturer och goda språkkunskaper i exempelvis arabiska, kurdiska, ukrainska, turkiska, persiska, somali, ryska, tigrinja, bosniska, kroatiska och serbiska så är det särskilt meriterande.

Vi vill ha din ansökan senast den 10 maj - men skicka den så snart du kan. Vi behandlar ansökningarna löpande, och tjänsten kan tillsättas tidigare. Arbetet är på heltid och på plats på redaktionen i Stockholm, med start i juni.

Välkommen med din ansökan!

Svenska Dagbladet (SvD) logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 maj 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.