Hoppa till innehåll
Svenska Dagbladet (SvD) logotyp

SvD söker ny chef för politikgruppen

Publiceringsdatum
11 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Starka berättelser, vassa intervjuer och smarta analyser utmärker Svenska Dagbladets politikbevakning. Med en prisbelönt journalistik tas läsare och lyssnare in i slutna rum där de avgörande besluten fattas. Nu söker vi dig som vill utveckla Svenska Dagbladets bevakning ytterligare - och som har målsättningen att alltid vara bäst.

Hur låter morgondagens poddar, hur kan AI göra granskningarna bättre och hur skriver vi texter som måste läsas till sista stavelsen? SvD är mitt inne i en förändringsresa, där vi hela tiden utvecklar oss själva och journalistiken. Här vill vi att du ska bli en drivande kraft och, inspirera och driva på vår politikbevakning. Vi vill ge fler perspektiv, tillföra något unikt och vi respekterar alltid läsarnas förmåga att tänka själva.

Vi tror att du är en erfaren arbetsledare med stort intresse för politik och de brännande samhällsfrågorna.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning från en större nyhetsredaktion. Det är dock inget krav - du kan ha djupa kunskaper och ett stort nätverk efter många år som journalist som gör dig redo och motiverad att leda vår politikbevakning. Har du erfarenhet av politisk journalistik är det meriterande. Visuell presentation är allt viktigare i dagens journalistik, här ser vi gärna att du är nyfiken och tycker att det är roligt och inspirerande att söka nya sätt att nå ut med journalistiken.

Som politikchef har du det dagliga arbetsledaransvaret för SvD:s politikgrupp. Din uppgift är att planera och verkställa en politikbevakning med spets. Våra läsare förväntar sig såväl snabb rapportering i dagens viktigaste nyhetsämnen som fördjupningar, guidning och granskningar.

Du leder regelbundna idémöten och är huvudredaktör för politikgruppens journalistik, i text, ljud och eventuellt andra format. SvD producerar även politikpodden “Politiken” där du kommer att ha ett övergripande ansvar.

SvD:s politikgrupp består idag av Maggie Strömberg, Torbjörn Nilsson, Henrik Torehammar, Karin Thurfjell, Erik Nilsson, Pär Karlsson och Inger Arenander.

Vår vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin. För att nå dit måste SvD:s redaktion präglas av bredd i kompetens, erfarenhet och intressen. Om du har erfarenheter från andra kulturer och goda språkkunskaper i exempelvis arabiska, kurdiska, ukrainska, turkiska, persiska, somali, ryska, tigrinja så är det särskilt meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vänta inte med din ansökan, vi jobbar med löpande rekrytering. Sista ansökningsdag är den 1 maj. För frågor om tjänsten kontakta SvD:s redaktionschef Erik Hedtjärn erik.hedtjarn@svd.se.

Fackliga frågor besvaras av journalistklubbens representant Fredrik Tideman, fredrik.tideman@svd.se.

Svenska Dagbladet (SvD) logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.