Hoppa till innehåll
Storstockholms brandförsvar logotyp

Storstockholms brandförsvar söker junior arkivarie

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Antal tjänster
1
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du intresserad av både informationshantering och arkivvård? Vill du arbeta med engagerade kollegor i anrika lokaler? Gillar du att ge god service och interagera med människor? Då är det kanske dig vi letar efter!

Nu söker vi en junior arkivarie för att stärka upp vår arkivfunktion. Tjänsten som junior arkivarie tillhör avdelningen för styrning och analys, som ansvarar för följsamheten gentemot gällande regelverk och för intern ledning, styrning, analys och utveckling av våra interna styrprocesser.

Din roll
Tjänsten innefattar traditionella arkivuppgifter med ordning, förteckning och gallring av pappershandlingar. I arbetet ingår också att förvalta förbundets informationshanteringsplan, hämta fram arkiverat material, vara verksamheten behjälplig vid arkivrelaterade frågor, sekretessbedömningar och utlämnande av allmänna handlingar, m.m.

Arkivet består i dagsläget av två deltidsarkivarier och arbetet sker i nära samarbete med registratorer, GDPR-samordnare och informationssäkerhetsstrateg.

Då förbundet befinner sig i en resa från analogt till digital arkivhantering kan innehållet i tjänsten komma att förändras över tid, utifrån nya krav och tillkommande uppgifter för funktionen.

Vem är du?
Storstockholms brandförsvar söker en person som är noggrann, strukturerad och självgående. Du har lätt för att samarbeta och dela med dig av dina kunskaper.

Vi erbjuder
Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav
  • Relevant högskoleutbildning med minst 60 hp (40 p) i arkivvetenskap, eller motsvarande eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
  • Mycket goda kunskaper i svenska (tal och skrift).

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete som arkivarie inom offentlig sektor.
  • Erfarenhet av ordnings- och förteckningsarbete och system för detta.
  • Erfarenhet av sekretessbedömning och utlämnande av allmän handling.
  • Erfarenhet av att hålla utbildningar.
  • Erfarenhet av processorienterad informationsredovisning.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tjänsten är på heltid (100 procent) och placerad i centrala Stockholm.

Tillträde 12 augusti 2024, eller enligt överenskommelse.

Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen omfattar bakgrundskontroll och säkerhetssamtal som genomförs av SSBF anlitad extern part samt en registerkontroll hos Säkerhetspolisen. Genomförd och godkänd säkerhetsprövning är ett krav för att få tillträda tjänsten.

Vilka är vi?
Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan
Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som junior arkivarie och hur du kan bidra till vår verksamhet. Din ansökan vill vi ha senast 19 maj 2024.

Diarienummer för den utlysta tjänsten är: 211–162/2024. Du ansöker genom att klicka på knappen "Ansökan" i menyn till höger. Fyll i dina kontaktuppgifter i ansökningsformuläret och ladda upp ditt CV och ett personligt brev och klicka därefter på "Skicka ansökan". Vänligen notera att alla ansökningar och medskickade bilagor omfattas av offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett automatgenererat e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar de sökande som är aktuella för intervju.

Frågor
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Maja Hultman, funktionsansvarig, på e-postadress maja.hultman@ssbf.brand.se.

Fackliga företrädare
Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.
Storstockholms brandförsvar logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren