Hoppa till innehåll
Storstockholms brandförsvar logotyp

Storstockholms brandförsvar söker nya enhetschefer till brandstationer inom förbundet

Sista ansökningsdag
24 oktober 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Storstockholms brandförsvar söker nya enhetschefer till brandstationer inom förbundet

Vill du leda och ansvara för arbetet på en brandstation? Vi söker dig som vill ta ansvar och vara med och utveckla verksamheten. Chefsrollen innebär många intressanta och utmanande arbetsuppgifter där du bidrar till utvecklingen i en av Sveriges största räddningstjänster.


Din roll

Ditt uppdrag är att leda och utveckla arbetet på brandstationen. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av enhetens verksamhet. Du har även budget, arbetsmiljö samt miljöansvar för enheten.


Du leder och coachar medarbetarna för att enheten ska uppnå sina uppsatta mål. Du ansvarar för och ser till att en god arbetsmiljö bibehålls på arbetsplatsen. På brandstationen arbetar ett fyrtiotal medarbetare och du har ett direkt personalansvar för fyra styrkeledare som leder de skiftgående grupperna.


Du rapporterar direkt till chefen för räddningsavdelningen och ingår även i dennes ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer. Inom räddningsavdelningen finns fjorton brandstationer med heltidsanställda medarbetare, två stationer med deltidsanställda medarbetare samt förbundets utbildningsverksamhet vid två övningsanläggningar.


Vem är du?

Som person är du mål- och resultatorienterad, har lätt för att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är social och kommunikativ, vilket innebär att du lyssnar och tar till dig medarbetarnas förslag samtidigt som du är tydlig och rak i din kommunikation. Du uppnår resultat genom ett inkluderande ledarskap där du tar tillvara på drivkraften hos medarbetarna, inspirerar dem och coachar dem utifrån organisationens gemensamma värdegrund.


Storstockholms brandförsvar är till för medlemskommunerna och medborgarna. Du behöver därför vara väl förtrogen och lojal med de politiska uppdraget och gentemot medlemskommunernas och medborgarnas behov avseende Storstockholms brandförsvars tjänster.


Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och en snabb utvecklingstakt. Våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand.


Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.


Krav

Du har en relevant utbildning för tjänsten samt dokumenterad chefs- eller arbetsledarerfarenhet från blåljusorganisation eller annan organisation/verksamhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.


Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenheter av planering och uppföljning av ekonomiska resurser, arbetsmiljöarbete och/eller samarbete med arbetstagarorganisationer. Vi ser det även som meriterande om du har tidigare erfarenhet av kommunal räddningstjänst.


Villkor
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning.
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.
  • Tillträde: Enligt överenskommelse.
  • Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
  • Tjänsten är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning, enligt 3 kap. Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.


Storstockholms brandförsvar svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i Räddningsregion östra Svealand i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland samt på Gotland.


Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer - för att skapa ett tryggare samhälle.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2024.


Du ansöker genom att klicka på knappen "Ansök" i menyn till höger. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret och ladda upp CV samt personligt brev. I brevet vill vi att du berättar vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som enhetschef och hur du kan bidra till vår verksamhet. Klicka sedan på knappen "Skicka in ansökan". Diarienummer för den utlysta tjänsten är 211-273/2024.


Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan.


Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande.


Frågor

Har du frågor om tjänsten som enhetschef du välkommen att kontakta:


Markus Gustavsson, biträdande avdelningschef på räddningsavdelningen. Telefon: 070-764 88 38 eller e-post: markus.gustavsson@ssbf.brand.se


Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.



Storstockholms brandförsvar logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 oktober 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Storstockholms brandförsvar har beredskap dygnet runt i våra tio medlemskommuner. Verksamheten innefattar räddningstjänst vid brand eller nödläge, förebyggande arbete för att minska bränder och olyckor i samhället och tillsyn av exempelvis skolor och sjukhus.