Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Skyddsvakt till Securitas Stockholm Lovön

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

För att beskriva tjänsten så bra som möjligt pratade vi med en av skyddsvakterna på plats som beskriver arbetet på följande sätt:

 • - För mig är det som sticker ut med tjänsten den natursköna miljö som man arbetar i. Man får ta del av alla årstider och är verkligen nära naturen. Sen jobbar man mycket med arbetsrotation vilket gör att man får lära sig alla olika arbetsuppgifter och att det blir ett omväxlande arbete. Dessutom är det ett sammansvetsat gäng som jobbar här och man hittar på roliga saker tillsammans även utanför arbetet.

Vill du jobba som skyddsvakt på heltid i en naturskön miljö och dessutom med trevliga kollegor? Sök i så fall redan idag!

Som skyddsvakt är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder. Detta gör du exempelvis i en bevakningscentral eller vid en inpasseringskontroll. Som skyddsvakt har du större befogenheter än en väktare och jobbar ofta i nära samarbete med våra kunders personal med objekt som har avgörande betydelse för Sveriges säkerhet.

Vill du arbeta som skyddsvakt i en naturskön miljö, då har du nu möjlighet att bli en av våra nya medarbetare vid vårt skyddsobjekt på Lovön, vid Ekerö, i västra Stockholm. Vi ser gärna att du har egen bil och vi kan erbjuda parkeringsplats samt lönegruppstillägg.

Vi behöver personal till vårt team på dagen och vårt team på natten. Schemaläggningen är mån-fre, skiftarbete för dagen är 06:00-18:00 och för natten 18:00-06:00. 

Du kommer till exempel att:

 • Bemanna bevaknings- och ledningscentral
 • Säkerställa att inga obehöriga äger tillträde till objekten
 • Genomföra inre och yttre tillsyn
 • Ansvara för genomsök av fordon 

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Utbildning: Saknar du utbildning som skyddsvakt kan denna tilldelas om Securitas väljer att gå vidare med en anställning. Grundutbildningen genomförs under 8 vardagar i Kista.  

Karriärmöjligheter: Inom Securitas finns goda karriärmöjligheter. Flera av våra medarbetare i arbetsledande positioner kommer från arbete i driften.  

Militär skyddsvakt: Har du genomfört skyddsvaktsutbildning inom ramen för Försvarsmaktens grundutbildning så är den validerbar till civilt bruk. Utbildningen ska vara genomförd 2016 eller senare och utbildningsbeviset ska inte vara äldre än 5 år. 

Vi är trygghet. Vi är Securitas.


Kvalifikationer

Krav

 • Godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
 • B-körkort

Meriterande om du

 • har yrkeserfarenhet från säkerhetsbranschen 
 • har en civil eller militär skyddsvaktsutbildning

Som person tror vi att du är serviceinriktad, lugn och organiserad och kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten. 

Vi ser gärna sökande i alla åldrar, kanske har du mycket livserfarenhet och vill prova på ett annat yrke? Att ta ansvar kommer naturligt för dig - du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.


Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: joakim.stevelind@securitas.se alt michael.berglund@securitas.se

 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 17/5

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du har godkända betyg från gymnasiet i svenska och engelska samt blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas). För de flesta roller krävs även B-körkort.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 juni 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. 

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Tillsammans hjälps vi åt att bygga högpresterande och engagerade team genom mångfald och inkludering. Som en nyckelperson hos oss har du möjligheten att skapa en balanserad och positiv kultur där medarbetarna får ta plats och coachas till att prestera på toppen av sin förmåga.

Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.