Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Senior Nätverkstekniker/Nätverksarkitekt till Roslagsvatten

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Roslagsvatten befinner sig i mitten av en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid.

Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet med hjälp av digitalisering och effektivisering av våra processer. Allt detta påverkar vår IT/OT miljö och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla Roslagsvatten till ett branschledande bolag med en nätverksarkitektur i framkant.

Rollen Senior nätverkstekniker har en inriktning på kommunikation i produktionsnära system och nätverk (OT-miljö) och innebär att du aktivt kommer att utveckla och skydda samhällsviktiga system och nätverk för att möta verksamhetens behov och legala krav.

Huvudansvar:
* Att kartlägga, utveckla och förvalta IT-nätverk med fokus på Roslagsvattens produktionsrelaterade kommunikation (OT).
* Att säkerställa att kommunikationsnätverk vid produktionsanläggningarna uppfyller legala krav och stödjer verksamhetens behov.
* Att säkerställa att nätverkens funktion möjliggör löpande övervakning, styrning samt erforderlig loggning för tydlig spårbarhet och uppföljning.
* Att vid behov identifiera förändrade verksamhetskrav, upphandla, utvärdera samt leda projekt vid moderniseringar relaterade till IT-nätverken för OT-miljön.
* Att utveckla nätverksarkitekturen för att säkerställa en säker datakommunikation inom och mellan IT- och OT-miljöerna.
* Att förvalta och utveckla datacenterplattformen.

Du kommer att spela en central roll i att säkerställa stabilitet, säkerhet och effektivitet i vår IT-infrastruktur och du får vara högst delaktig i att bygga nätverket utifrån ett helhetsperspektiv. Du kommer vara del av ett fantastiskt team och din vardag kommer att vara varierande, utmanande och spännande. Vi är på en förbättringsresa där målet är att vara en av de ledande VA bolagen i Sverige. Nu är vi på god väg.Personprofil
Vi söker dig som är självgående och har förmågan att ta fullt ägarskap över nätverksdelen i vår verksamhet. Du är lösningsorienterad och kan se helheten i komplexa situationer. Din nyfikenhet på ny teknik driver dig att ständigt hålla dig uppdaterad och förbättra våra system.

* Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetserfarenhet
* Flera års erfarenhet som nätverkstekniker med breda ansvarsområden
* Förmodligen kommer du från branscherna infrastruktur eller industrin där IT/OT miljö är välbekant

Du har:
* Mycket goda kunskaper om datakommunikation och nätverksteknik.
* Tidigare erfarenhet från produktionsrelaterad kommunikation (OT).
* Goda kunskaper om brandväggar, segmentering och IT-säkerhet.
* Goda kunskaper om logghantering och IT-incidenter.
* Grundläggande kunskaper om SCADA och PLC-system.Övrigt
Roslagsvatten AB är ett kommunalt bolag med cirka 220 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr.

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid och tillsvidare
Arbetstid: Kontorstider, flextid
Arbetsplats: Sågvägen 2, Åkersberga

PerformIQ är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se. Ansökningstiden är fram till och med den 5 augusti och du kommer att få återkoppling därefter.
Välkommen med din ansökan

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se
Vision: Emil Sjöberg, telefonnummer 08-598 428 79, e-post: emil.sjoberg@roslagsvatten.se


PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.