Hoppa till innehåll
Karolinska Institutet logotyp

Ekonom till Karolinska Institutet

Publiceringsdatum
05 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Ekonom

Till Karolinska Institutet

Vill du göra skillnad - och bidra till en bättre hälsa för alla?

LIME (Institutionen för Lärande, Informatik, Management och Etik) expanderar ekonomifunktionen och söker nu en engagerad, initiativrik, noggrann och lösningsorienterad person.

Vi erbjuder

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet!

En stimulerande och utvecklande roll där ditt arbete kommer att vara en kombination av operativa uppgifter och utvecklingsarbete.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att driva förbättringsinitiativ som kommer att vara avgörande för att skapa effektivare och mer strukturerade rutiner inom ekonomifunktionen, utan att kompromissa med kvaliteten.

Du kommer att erbjudas mycket goda villkor och förmåner såsom generös semester, en bra tjänstepension och möjlighet till ett flexibelt distansarbete.

Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får samtidigt friskvårdsbidrag samt ersättning för flera olika typer av läkarvård

Vi erbjuder ett arbetsklimat med högt i tak där olika idéer och förbättringsförslag uppskattas. Välkommen att bli en del av vårt team!

Dina arbetsuppgifter

  • Stödja forskare i deras utbildnings- och forskningsprojekt, från start till slut, vilket bland annat innebär budgetering, projektrapportering/redovisning.
  • Hantera EU-projekt genom att vara behjälplig vid projektansökningar, tolka regelverk och ta fram projektbudgetar, avtal och redovisning.
  • Ge ekonomisk rådgivning till institutionens ledning, chefer och medarbetare vid frågor om budget och avtal.
  • Ansvara för löpande redovisning, inklusive bokföring, omföringar och interndebitering
  • Delta i bokslut, budgetering och uppföljning
  • Driva utvecklingsarbete av processer inom ekonomifunktionen, bland annat kopplat till EU-projekt.
  • Säkerställa efterlevnad av gällande regelverk.
  • Samverka i nätverk med andra ekonomer på KI.

Din profil

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som person är du initiativrik, engagerad, noggrann och lösningsorienterad.

Du har förmågan att bygga goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra människor.

Du uppfyller följande krav

  • Högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Minst två års erfarenhet av självständigt arbete med kvalificerad redovisning.
  • Goda kunskaper i Excel.
  • Du hanterar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter och projektredovisning från en annan högskola/universitet eller statlig myndighet.
  • Arbete i ekonomisystemet UBW (Agresso).
  • Erfarenhet av självständig granskning och rapportering av EU-projekt.

En stor del av arbetet handlar om personliga kontakter med forskargruppsledare och ledningsrepresentanter. Här ser vi dig som på att naturligt sätt kan skapa goda relationer, ha ett serviceinriktat förhållningssätt och bemöta andra professionellt.

Du är tålmodig och kan kommunicera ekonomifrågor på ett pedagogiskt sätt med andra, oavsett deras förkunskaper. Dessutom är du en lagspelare som förstår vikten av ett sammansvetsat team som arbetar mot gemensamt uppsatta mål.

Ansökan och Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Adecco Group.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anette Bergman på tel: 0702-96 96 91

Urval kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Om Karolinska Institutet

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet.

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) ger utbildningar på grund- och avancerad nivå, både internationella masterprogram och fristående kurser. Utbildningarna sker i nära samarbete med spännande forskning inom ledarskap- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, samt inom självmordsprevention och etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning. Läs mer om alla våra forskningsområden i länken längre ner.

Läs mer om LIMEhttps://ki.se/limehttps://ki.se/lime

Din karriär fortsätter Tio skäl att välja Karolinska Institutet | Karolinska Institutet (ki.se)

sökord: ekonom. redovisningskonsult, ekonomihandläggare ekonomiansvarig

Karolinska Institutet logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 september 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!