Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Stabsassistent (visstidsanställning)

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Förbandet Försvarsmaktens HR-Centrum (FM HRC) utgör Försvarsmaktens centrala stöd inom HR. Förbandet består av ca 250 medarbetare fördelat på en stab och tre enheter.

Befattningen är placerad vid FM HRC Stab där du lyder direkt under FM HRC Stabschef. Staben har till uppgift att stödja förbandschefen genom att ta emot, analysera, fördela, samordna och följa upp arbetet mellan enhetens olika avdelningar och se till att rätt underlag levereras med rätt kvalitét, i rätt tid och till rätt plats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som assistent vid stabssektionen innebär att vara en i arbetslaget som bland annat tar emot, analyserar, fördelar och följer upp uppgifter vid staben. I din roll utgör du kontaktyta gentemot såväl förbandets enheter som mot förbandets externa instanser.

Du deltar i förberedelser, genomförande och uppföljning av arbetsmöten och beredningar. Du har en stödjande roll i stabens och dess ingående avdelningars arbete och utveckling. Detta stöd utgörs av administrativa uppgifter såsom upprättande av skrivelser och protokoll, bokningar, beställningar, beredning och ärendehantering i olika stabsstödssystem.

Utöver ovan är du delaktig i utarbetandet av stabens stående ordervek och rutinbeskrivningar samt vid implementering av förbandets beredningsrutin. Du är även delaktig vid planering och genomförande av förbandets övningsverksamhet.

Krav

Kvalifikationer
  • Gymnasieexamen
  • Aktuell och relevant erfarenhet av administrativ- och/eller serviceinriktad roll
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Personliga egenskaper

För att passa i befattningen krävs att du är flexibel, stresstålig, serviceinriktad och har en god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Detta ställer krav på att du är metodisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du är prestigelös och tycker om att samarbeta med andra, samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt med eget ansvar.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom motsvarande verksamhetsområde.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Genomförd och godkänd militär grundutbildning
  • Erfarenhet som stabsassistent, underrättelse- eller säkerhetsassistent
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Genomförd stabstjänstutbildning
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens planerings-, genomförande- eller uppföljningsprocess
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens IT-system (VIDAR, SECCIS, ISUS)
Övrigt

Anställningsform: Särskild visstidsanställning under 1 år

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Stockholm

Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen

From v.32 Stabschef Karin Törnblom Franzén

Fackliga företrädare

SACO - Anders Kejnell

SEKO - Åsa Karlsson

Försvarsförbundet, OFRS - Kjell Tetzlaff

OFRO - Arne Nilsson

Samtliga nås via FM växel: 08-788 75 00

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 2024-09-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren