Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR - administratör till operationsledningens personalavdelning

Sista ansökningsdag
08 november 2024 (11 dagar kvar)
Publiceringsdatum
25 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten
Operationsledningen leder Försvarsmaktens operationer såväl nationellt som internationellt vilka pågår dagligen där personalen är en avgörande resurs. Inom operationsledningen finns personalavdelningen och dess genomförandesektion vilken är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Sektionen söker en administratör för att stödja vid ledning av operationer. Arbetet sker såväl självständigt som i grupparbetsform med olika tidskrav på leverans och bedrivs med stöd av Comprehensive Operations Planning Directives (COPD) och Svensk planerings- och ledningsmetod (SPL). Arbetet ställer krav på närvaro vid arbetsplatsen och innebär vakttjänstgöring samt deltagande vid viss övningsverksamhet dygnet runt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Stötta avdelningens olika delar med att bidra till en fungerande personaltjänst inklusive administration och uppföljning
  • Sammanhålla sektionens personaladministration som en del i vårt bidrag till aktuellt genomförande av pågående verksamhet
  • Förbereda och genomföra regelbundna arbetsmöten, konferenser
  • Aktivt medverka i avdelningens utvecklingsarbete och där i vara beredd att leda projekt
KRAV

Kvalifikationer
  • Du ska ha erfarenhet från civilt eller militärt arbete på motsvarande operativ ledningsnivå inom FM
  • Du har erfarenhet av att ingå i stab under utmanande situationer
  • Du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska
  • Du delar Försvarsmaktens värdegrund
  • Du har goda kunskaper i Officepaketet
Personliga egenskaper
Du är lösningsorienterad och lyhörd för andras erfarenheter. Du har förmåga att identifiera och kommunicera det viktigaste i en stor mängd information. Du är pålitlig, lojal samt har hög integritet och säkerhetsmedvetenhet. Du har ett förtroendeskapande förhållningssätt och förstår vikten av att fungera i arbetslaget. Sektionen söker dig som har en förmåga att arbeta systematiskt under press där det finns krav på att vara flexibel vad avser tjänstgöring under sena kvällar och över helger när omvärldsläget så kräver. Normalt är dock arbetet planerbart tillsammans med övrig personal vid sektionen. Vi kommer utöver ovan lägga stor vikt vid personlig lämplighet där det är av vikt att du passar in i det lag som sektionen, avdelningen och staben innebär och kräver.

Meriterande
  • Du har genomfört GSU eller värnplikt i den Svenska Försvarsmakten
  • Tjänstgöring vid internationell militär insats eller inom frivilligförsvaret
  • Tjänstgöring i Natostab eller annan internationell stab
  • B-körkort
  • Erfarenhet av PRIO/SAP, VIDAR och/eller SWECCIS
  • Erfarenhet av SharePoint
Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsform: Civil tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort: Stockholm.

Upplysningar om tjänsten
Mats Holmberg, alternativt Sandra Rosén Larsson via växel 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Stefan Ungerth
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson

Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00.

Sista ansökningsdatum
Välkommen med din ansökan senast 2024-11-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 november 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren