Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Tullspecialist tillsvidare heltid

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi välkomnar dig som söker en utvecklande roll där du kommer att bidra till Sveriges säkerhet på både lång och kort sikt!

Försvarsmaktens militära operationer och insatser pågår dagligen, nationella och internationella, där transportförmåga spelar en avgörande roll. Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) söker nu en Tullspecialist till Funktionssektion vid Transportenheten i Stockholm (Gärdet).

Om enheten
FMLOG Transportenhet (TpE) utgör en av sju enheter inom Försvarsmaktens logistik och har verksamhet på flertalet orter. Vid Ledningstödsavdelningen i Stockholm ingår Funktionssektionen vilken är under uppbyggnad och här organiseras FM Funktionsföreträdare inom områdena transportavtal, skyddade transporter, tull, farligt gods och transportledningsstödsystem. Här återfinns också sakområdesspecialisterna för väg, järnväg, sjö och flyg. Sektionen är en del av Försvarsmaktens centrala transportledning med uppdraget av FM logistikchef att säkerställa vår transportförmåga på strategiska och operativ nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du samarbetar med Funktionsföreträdare Tull i ansvaret av planering, utformning och vidmakthållande av Försvarsmaktens sammanhållna tullhantering, både inom förbandet , övriga Försvarsmakten och i samverkan men andra Totalförsvarsmyndigheter. I ditt arbete kommer du få ett stort ansvar att förvalta Försvarsmaktens styrningar och rutiner avseende tullhantering där tolkning och tillämpning av tullagstiftningen sker på en strategisk och operativ nivå. Rollen innefattaräven arbete mot Försvarsmaktens inköps- och speditionsavdelning samt övriga enheter för säkerställande av att Försvarsmakten nyttjar och följer gällande regelverk avseende tull.

Tjänsteresor ingår såväl inrikes som utrikes där oregelbundna arbetstider kan förekomma.

Kvalifikationer
  • Minst 2-3 års erfarenhet som Tullinspektör.
  • Minst 2 års erfarenhet av att upprätta rutiner och processer.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Personliga egenskaper

Vi välkomnar dig som har god initiativ- och samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är pedagogisk och anpassar din kommunikation till aktuell mottagare så att ditt budskap når fram på bästa sätt. För att hantera den tillväxtfas som myndigheten befinner sig i är det av vikt att du kan växla om till nytillkomna uppgifter med varierande tidskrav ifrån parallella kanaler. En förutsättning vi ser för att lyckas i denna roll är vidare att du är självgående, strukturerad och uthållig samt relationskapande.

Meriterande
  • Praktisk erfarenhet av arbete avseende tillstånd, revisoner och/eller efterkontroller inom Tullverket.
  • Erfarenhet av arbete med Compliance program.
  • Erfarenhet av projektledning.
  • Kunskap om exportkontrollregelverket.
  • B- körkort (manuell)
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad heltid
Arbetsort Stockholm
Civil befattning
Tillträdesdatum enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Välkommen att kontakta TF Sektionschef Patrik Bergh alt. Funktionsföreträdare Tull. Adélaïde (Linda) Vainai.

Fackliga företrädare
OFR/O (avsett för Torbjörn Bäckman)
OFR/S (avsett för Håkan Antonsson)
SACO (avsett för Charlotta Billström)
SEKO (avsett för Eva-Britt Steen)

Samtliga angivna kontakter nås via huvudväxel på tel. 08- 788 7500

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-11-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren