Hoppa till innehåll
Coherent logotyp

Process Engineer - Epitaxi- Stockholm

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Coherent, en världsledande aktör inom integrerade optoelektroniska komponenter söker en processingenjör till sin epitaxiavdelning.

Coherent i Järfälla, Stockholm, söker en processingenjör inom området Epitaxi till sin Wafer fab och välkomnar dig som har erfarenhet av halvledartillverkning, likväl dig som är nyexaminerad ingenjör och vill utvecklas inom halvledarteknologi och epitaxi (MOVPE). Som processingenjör inom epitaxi kommer du att hantera, leda och optimera komplexa tillverkningsprocesser. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som tar fram banbrytande och högkvalitativa produkter inom optoelektronik. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt med en internationell känsla som har några av världens mest kända Techbolag som kunder. På Coherent jobbar du i en kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och i rollen som Process Engineer blir du en viktig spelare i företagets fortsatta utveckling.
Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester (för denna tjänst) för att nämna några förmåner.
Du får möjlighet att arbeta med teknikens framkant och samarbeta med kollegor inom produktion och produktutveckling.

Dina arbetsuppgifter

Som processingenjör inom epitaxi kommer du ansvara för Wafer Fabens tillverkningsprocesser, inklusive materialkarakterisering.
Du kommer dessutom att arbeta med:
  • Skriva instruktioner och definiera rutiner för produktionspersonal samt handleda och utbilda i nya utrustningar och rutiner
  • Vara närvarande i produktionsmiljön, överse processerna så att dessa uppfyller krav på produktion och kvalité
  • Processplanering och planering av tillverkningen
  • Driva processkvalificeringar, kontinuerligt arbeta med förbättringsaktiviteter och säkerställa att utrustningen i Wafer faben har rätt kapacitet och personalen rätt förmåga
  • Överse behov av och leda anskaffning av nya processutrustningar
  • Skriva tekniska rapporter och dokumentation (på svenska och engelska)
  • Dataanalys och statistisk processkontroll (SPC)
Värt att veta

Du kommer att bli en del av ett kompetent och ständigt växande team som idag består av fem Processingenjörer och du kommer att rapportera till Epitaxy Manager. Tjänsten innebär ett brett samarbete med många kollegor på siten: operatörer, underhållsingenjörer, processingenjörer och processintegratörer inom wafer fab, för att nämna några. Visst utbyte med kollegorna på andra siter i Europa och USA förekommer och du kommer även ha externa kontakter med till exempel utrustningsleverantörer.
Som processingenjör inom epitaxi får du en produktionsnära roll och du förväntas arbeta på plats i wafer fab största delen av din arbetstid. Kontoret är beläget i Järfälla och tillsättningen av tjänsten planeras så snart rätt person kan vara på plats.

Fackliga företrädare på Coherent: Jessica Carlsson jessica.carlsson@coherent.com (Akademikerföreningen) samt Niklas Jansson (Unionenklubben), niklas.jansson@coherent.com

Våra förväntningar

Du har en civilingenjörsexamen i fysik, materialvetenskap, kemi, elektroteknik eller motsvarande. Erfarenhet av halvledartillverkning är en fördel. Viss erfarenhet inom epitaxi och / eller materialkarakterisering samt programmering är meriterande, dock inget krav. Kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vi söker dig med god kommunikativ förmåga då tjänsten innebär samverkan med många olika personer inom olika areor. Att etablera produktiva interna och externa relationer är en av dina styrkor. Du är analytisk och ser värdet i datamängder, analysmetoder och modeller. Du är bra på att ta initiativ och ta ansvar för ditt arbete samt är systematisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du är prestigelös och har en naturlig nyfikenhet och motiveras av att lära dig nya saker.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor.
Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Coherent logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech