Hoppa till innehåll
CENTRIC logotyp

Lösningsarkitekt

Sista ansökningsdag
03 december 2024 (59 dagar kvar)
Publiceringsdatum
04 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som Lösningsarkitekt kommer du, tillsammans med ditt team och i nära samarbete med interna experter, bygga skalbara system för kundkännedom, riskbedömning och transaktionsövervakning med fokus på att bekämpa penningtvätt. Du kommer att vara med och leda utvecklingsprocessen samt utforma en ny domänmodell och systemdesign. Ditt ansvar täcker hela spektrumet från systemarkitektur och design till praktisk kodning och implementering. I din roll som Lösningsarkitekt ingår bland annat att:

  • Driva arkitektur och tekniska vägval - bedöma risker, fördelar och nackdelar med olika lösningsalternativ samt utvärdera och välja leverantörer i de lägen där tredjepartssystem kan komma att bli aktuellt.
  • Säkerställa att systemen inom området har rätt kvalitet med hänsyn tagen till krav på t ex tillgänglighet, säkerhet, skalbarhet, prestanda och regelefterlevnad.
  • Merparten av tiden kommer du skriva kod och bidra till teamet på samma sätt som de andra utvecklarna.
Du blir en del av ett nytt och växande team. Teamet ingår i produktorganisationen och som en del av en större produktarea, där du rapporterar till Engineering Manager för arean. Penningtvättsfrågor spänner sig däremot över hela kundresan och berör flera delar av våra produkter och tjänster. Det innebär mycket tvärfunktionellt samarbete med många av kundens produktteam och stödfunktioner.

Din profil
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av modern systemutveckling, särskilt inom Java, och som kan mikrotjänstarkitektur. Med din bakgrund i tekniskt ledande roller har du format arkitektur och visioner för nya tjänster, du vet hur man balanserar stegvisa leveranser med långsiktiga mål. I rollen krävs också en passion för programmering och du trivs med att växla mellan strategiskt tänkande och hands-on utveckling. Vi söker en Arkitekt som uppskattar att arkitektrollen inte alltid står i centrum, utan sker i periodvisa insatser. Du behöver vara ödmjuk och prestigelös, redo att kavla upp ärmarna och arbeta sida vid sida med teamet. Som Lösningsarkitekt behöver du vara bekväm med att delta i upphandlingar och sätta tekniska krav. Du är skicklig på att skapa relationer och bygga förtroende, samtidigt som du engagerar andra i dina idéer. Du ser utmaningar som möjligheter och säkerställer struktur i allt du gör. Vi tror att du har:
  • Erfarenhet av att arbeta med egenutvecklade och inköpta system.
  • Erfarenhet av upphandling och utvärdering av tredjepartssystem.
  • Erfarenhet av tvärfunktionella, agila team.
  • Djup förståelse för regelverksstyrda verksamheter och deras tekniska påverkan.
  • Flytande svenska i tal och skrift.


Kontakt information
Fekri Yousef 0046733571799 Fekri.Yousef@centric.eu

CENTRIC logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 december 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Till ett uppdrag hos vår kund i Stockholm söker vi nu en lösningsarkitekt. Kunden är mitt i en spännande tillväxtresa med fler kunder och ett utökat erbjudande. Med vår växande kundbas, snabba teknikskiften och nya metoder för finansiell brottslighet, stärker vi nu upp oss ytterligare med ett team vars fokus är att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism.
Teamet söker en erfaren Lösningsarkitekt som vill göra direkt samhällsnytta och utveckla långsiktiga, innovativa lösningar som möter dagens krav och rustar oss för framtiden. Har du erfarenhet av modern utveckling och arkitektur i en tekniskt ledande roll, och ett stort engagemang för att förebygga finansiella brott, kan det här vara din nästa möjlighet.Plats: Stockholm
Omfattning: 100%