Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

EMEA Business Development Manager - Utilities & Renewables till Eaton

Sista ansökningsdag
24 november 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
15 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du bli en del av ett tekniskt ledande och globalt bolag som arbetar för att skapa bättre förutsättningar för vår miljö? Då kan det här vara en tjänst för dig! Nu har du möjligheten att vara med och leverera energieffektiva lösningar som verkligen gör skillnad. Läs mer nedan!

Om tjänsten

Denna tjänst är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt av Eaton.

Om företaget

Eaton är ett mångsidigt företag inom el och krafthantering och profilerar sig i vår globala och gemensamma övergång till grön och förnybar kraft. De levererar energieffektiva lösningar som hjälper deras kunder att effektivt hantera elektrisk, hydraulisk och mekanisk kraft. De är tekniskt ledande på den globala marknaden.

2021 hade Eaton globalt en omsättning på 19.6 miljarder dollar, ca 100 000 anställda och säljer produkter till kunder i över 175 länder.

Arbetsuppgifter

Som Business Development Manager för EMEA kommer du att arbeta med att utveckla möjligheter inom den nya elektrifieringsvågen på de nordiska och EMEA-marknaderna med högkvalitativa mellanspänningsprodukter (MV) från Eaton. Du kommer att vara ansvarig för att uppnå försäljningsmål och driva tillväxt inom segmenten Utilities och Renewables. Du arbetar även med initiativ inom marknadsexpansion.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:
* Skapa och genomföra tillväxtplaner för segmentet tillsammans med övriga i teamet, försäljningsorganisationen och affärsenheten. Detta genom att samla in marknads- och kundbehov.
* Stötta anbudsprocessen.
* Optimera kunddesign genom produktval, layout, konkurrensjämförelser, ritningar och systemkonfigurationer.
* Anordna evenemang för designers och kunder för att driva specifikationer och säkerställa att Eaton finns med på AVL (Approved Vendor List).
* Bidra till marknadsföringsaktiviteter, inklusive utveckling av marknadsmaterial, kund- och kanalrelationer samt deltagande i mässor och konferenser.
* Ge ledningen nyckeldata och insikter om marknadsdynamik och nya affärsmöjligheter.
* Bygga nya kundrelationer och utveckla befintliga.
* Förstå konkurrensmiljön och använda denna kunskap för att öka Eatons marknadsandel.
* Behärska Eatons produktportfölj inom MV-sammanställningar, transformatorer och mjukvaruverktyg för att snabbt kunna svara på kundernas förfrågningar.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Kandidatexamen i elektroteknik eller motsvarande.
* Omfattande erfarenhet av försäljning eller försäljningssupport inom branschen, med erfarenhet av större projekt.
* Mycket god kunskap om distributionsnät, elektriska infrastrukturer, mellanspänningsutrustning (MV) och transformatorer samt förmåga att läsa elektriska ritningar och specifikationer. Kunskap om koder och standarder är ett krav.
* Förmåga att bygga samarbetsrelationer med kunder, kollegor och andra intressenter, med starka kommunikationsfärdigheter, både skriftligt och muntligt, på engelska och svenska.
* Lagspelare med flexibel arbetsinställning och en integritetsdriven attityd baserad på fakta.
* Förståelse för affärskulturer i de ovan nämnda geografiska områdena.
Tjänsten innebär resande upp till 50 % av arbetstiden.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse



Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 november 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.