Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Kommunikatör till Tullverket

Ansök nu

Om tjänsten
För uppdrag hos Tullverket söker vi nu två duktiga Kommunikatörer. I din roll som Kommunikatör kommer du bland annat att arbeta med textproduktion och publicering av innehåll (text, bild, film) på Tullverkets interna och externa webbar i publiceringssystemet Sitevision. Du förväntas skriva, redigera och korrekturläsa texter av nyhets- och innehållskaraktär. Visst arbete med bildredigering ingår.

Vid behov kan även andra arbetsuppgifter tillkomma som exempelvis att bevaka en inkorg och hantera inkommande ärenden samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på en kommunikationsavdelning,

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Tullverket förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Tullverkets uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har idag cirka 2 100 anställda.

Uppdragsperiod och omfattning:
Tjänsten som Kommunikatör är ett konsultuppdrag på heltid med start så snart som möjligt och beräknas pågå t om 31/12-2024, med möjlighet till förlängning upp till ytterligare 6+6 månader.

Utgångspunkten är att tjänsten utförs på plats i Tullverkets lokaler men möjlighet till distansarbete kan bli aktuellt med upp till två dagar per vecka efter överenskommelse med ansvarig chef.

Krav för tjänsten:
* Högskoleutbildning exempelvis inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem (5) års arbetslivserfarenhet som kommunikatör.
* Kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande
* Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
* Goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop m.fl.)
* Goda kunskaper i något webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision m.fl.)
* Erfarenhet av att arbeta med enkäter
* Kunskap om principerna för klarspråk
* Kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

För att vi ska ha möjlighet att ta dig vidare i processen behöver du tydligt redogjort i ditt CV att samtliga ovan krav är uppfyllda. Ange vilket/vilka uppdrag som påvisar efterfrågad erfarenhet. Tidsperiod ska anges i år och månad ÅÅ-MM samt om det varit en heltid eller en deltidsanställning.

Meriterande för tjänsten:
- Erfarenhet av att arbete i webbpubliceringsverktyg Sitevision

Om dig
Vi söker dig med relevant utbildning samt tidigare arbetslivserfarenhet inom kommunikation. Du har förmåga och erfarenhet av att följa webtillgänglighetsriktlinjerna samt skriva nyhetstexter med innehåll för olika webbplatser. Du kan hantera foto - och filmredigeringsverktyg och har erfarenhet av ett serviceinriktat arbete. Har du dessutom arbetslivserfarenhet från en myndighet är det en stor fördel.

För att säkerställa en kompetensbaserad rekrytering använder vi oss i denna process av arbetspsykologiska tester. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag 5 september.

Kammarkollegiet
Adecco är stolt leverantör till Kammarkollegiet inom ramavtalen för bemanning av kontorspersonal samt rekrytering av kontorspersonal och chefer i hela Sverige.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: Anki Arnquist via Adecco´s växel 010 - 173 73 00 eller anki.arnquist@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 september 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.