Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Studerande Digital Kommunikatör till SVT!

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

På SVT finns ett ansvar att spegla hela Sverige och att tillföra olika perspektiv. En del i detta är att förvalta publikens engagemang. I TV-huset intill Gärdet i centrala Stockholm arbetar idag kommunikatörer uppdelat i två team, Program och Nyheter samt teknisk support. Vi söker nu dig som vill stötta upp i teamet Program och Nyheter i en kommunikatörsroll där du ansvarar för moderering samt svarar på frågor via mejl. En stor del i rollen är också att skapa dialoger med publiken på sociala medier. Var med och bygg ett team med bred mångfald.



Om tjänsten

Academic Work söker för SVT Kommunikations räkning en Digital Kommunikatör till avdelningen Publikdialog. SVT Kommunikation är en ledningsenhet som arbetar med kommunikation och marknadsföring där du får bygga på dina kunskaper inom SVT, mediebranschen och journalistiskt arbete. Här lär du dig att kommunicera med olika människor och får insikter om de senaste trenderna i marknadsföring på sociala medier. SVT vill erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar - för alla åldrar och intressen. De strävar efter att skapa förutsättningar för ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Deras verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via public service-avgiften.

Du erbjuds
Som kommunikatör hos Publikdialog deltar du i dialogen med SVT:s tittare. Du kommer att besvara publikens frågor och funderingar via sociala medier, som exempelvis Facebook, Instagram och mail, med fokus på ett proffessionellt men personligt bemötande. Du arbetar både förebyggande med kommunuikationshantering samt ser till att föra dokumentation och återkoppla publikens synpunkter internt.



Arbetsuppgifter
  • Kommunicera med tittarna och ge information på ett pedagogiskt sätt via mejl, chattkanaler och sociala-medier
  • Samla in och dokumentera publikreaktioner och förslag för utveckling
  • Hålla sig ajour med SVT:s utbud och tjänster för att proaktivt hantera utmaningar och möjligheter
  • Delta i gemensamma teambuilding aktiviteter och träffar


Kvalifikationer

Vi tror att du har ett intresse för samhällsfrågor, nyheter, public service och vill ta del av människors olika åsikter. Du är kommunikativ och uppskattar att arbeta såväl i grupp som självständigt. För att söka denna roll behöver du vara studerande och ha minst 1 år kvar av dina studier, där du även har möjlighet och vill arbeta extra cirka 2-3 dagar i veckan med varierande tider under vardagar och helger. Du ska även kunna arbeta under högtider så som jul, nyår, midsommar och liknande.

  • Studerar en universitets- eller högskoleutbildning på 100% med minst 1 år kvar innan examen inom exempelvis journalistik eller media och kommunikation
  • Ha en förmåga att formulera dig träffsäkert och effektivt i skrift
  • Tala och skriva obehindrat på svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du har

  • Är uppdaterad och kunnig om SVT:s utbud
  • Har erfarenhet av kundservice eller liknande roll
  • Har kunskaper om journalistik och/eller Public service uppdrag
  • Har kunskap om och intresse för sociala medier
  • Kan fler språk än svenska och engelska
  • Har ett intresse för samhällsfrågor och omvärldsbevakning

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Hjälpsam
  • Ansvarstagande
  • Serviceinriktad
  • Teamspelare med förmåga att arbeta självständigt.
    Du är en person som gillar att kommunicera, jobba med information och har ett intresse för människor. För att klara av arbetsuppgifterna på bästa sätt krävs hög stresstålighet och en förståelse hur sociala medier fungerar då det ofta förekommer ett hårt tonläge. Eftersom Publikdialog är en händelsestyrd verksamhet krävs en flexibilitet och fokus för att kunna alternera mellan olika arbetsuppgifter.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 augusti 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se