Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Senior utvecklare inom Java och React till SchoolSoft!

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Sedan 2003 har SchoolSoft tillsammans med skolledare och lärare i Sverige utvecklat landets bästa helhetsstöd för lärande och skolutveckling. Här kommer du att tillsammans med ditt utvecklingsteam och produktledning förbättra och effektivisera skolarbetet för såväl lärare, elever och vårdnadshavare i hela Sverige. Har du flerårig erfarenhet inom Java och/eller React och vill till en arbetsplats som uppmuntrar nya idéer, där du får möjlighet att testa nytt och uppskattar en miljö där man jobbar gemensamt med att dela kunskap, då är SchoolSoft rätt plats för dig!Om tjänsten

SchoolSoft har idag drygt 1 miljon aktiva användare och deras webbplattform och mobilappar erbjuds som en SaaS-lösning till drygt 2000 svenska skolor, såväl privata som kommunala skolor från grundskola till gymnasienivå. Hos SchoolSoft arbetar 45 medarbetare, varav runt 20 av dem jobbar med utveckling. Här blir du en del av ett företag där alla har ett stort engagemang för det de gör och utvecklar en produkt som har stor effekt för många människor och det är detta som driver utvecklingen framåt. Men du blir också del av ett härligt utvecklingsgäng som har roligt tillsammans, både på och utanför jobbet!

Du erbjuds
 • En möjlighet att utvecklas inom moderna tekniker i ett bolag som lägger stort fokus på utveckling och att bidra till att effektivisera och digitalisera skolvärlden.
 • En möjlighet att jobba med något samhällsviktigt - Du kommer genom ditt arbete att påverka många människors vardag. Det du utvecklar och skickar ut i kod eller på annat sätt levererar inom bolaget påverkar en stor del av landets unga, lärare och föräldrar.
 • Arbete i ett mindre bolag med möjlighet att snabbt få din röst hörd - Hos SchoolSoft arbetar medarbetare inom utveckling, support, marknad och sälj. Har du en idé, kontakta direkt någon av dina kollegor och berätta om dina idéer och tankar. Du jobbar i tätt samarbete med såväl utvecklare, utvecklingschef och produktägare i syfte att dela kunskap med varandra och du kommer att jobba tillsammans med både juniora och seniora kollegor.
 • En mentor som stöttar dig under din första tid i din nya roll.
 • Arbete i ett företag med ett mjukt och prestigelöst arbetsklimat
Arbetsuppgifter

Som utvecklare hos SchoolSoft arbetar du med en produkt i ständig förändring. Man kommer de kommande åren att satsa stort på att förbättra användarupplevelsen i såväl webbplattformen som mobilapparna och fortsätta resan med att lyfta allt till React. De befinner dessutom i slutfasen av en migration av sin drift till AWS och ett viktigt arbete är att säkerställa att den migrationen blir en smidig och positiv upplevelse för kunderna. Majoriteten av SchoolSofts utvecklare jobbar fullstack vilket du också kommer att göra men beroende på din bakgrund och i vilken riktning du vill utvecklas kommer du att jobba fokusera på de projekt som passar din kompetens och dina intressen bäst. Du kommer att jobba med både nyutveckling och underhåll och samarbeta såväl med ditt eget utvecklingsteam som med övriga utvecklare och funktioner inom bolaget. SchoolSoft jobbar med bl.a. Java, React, React Native, Material-UI, Jenkins, Linux, Ansible, Terraform, Docker, MySQL.Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT från högskola eller universitet
 • Har flerårig erfarenhet inom systemutveckling
 • Har goda kunskaper inom Java
 • Har goda kunskaper i frontend-ramverk som React, VUE, Angular JS eller liknande
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och och goda kunskaper i engelska då båda språken används i arbetet

Vi ser det som meriterande om du har erfarenheter inom...
 • Kunskaper och intresse inom UI, Event sourcing och CI/CD

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid ditt intresse för rollen och dina personliga kompetenser. Motivera väl i din ansökan varför du valt att söka just denna tjänst.


Information om rekryteringsprocessen
 • Telefonintervju med Academic Work (10-15 min)
 • Djupintervju med Academic Work
 • Intervju med SchoolSoft
 • Kodtest + 2:a intervju med SchoolSoft
 • Referenser & beslut

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se samt rekryteringskoordinator Minna Loosaar, minna.loosaar@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SchoolSofts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Urval sker löpande, sök tjänsten genom att klicka på "Ansök" nedan.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 september 2024 (48 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se