Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Rekryteringssupport till Vattenfall

Sista ansökningsdag
08 november 2024 (57 dagar kvar)
Publiceringsdatum
09 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du bli en del av resan mot ett fossilfritt samhälle tillsammans med oss?
Oavsett vilken position vi har bidrar vi alla till arbetet för ett fossilfritt samhälle. Då Vattenfall har ett fortsatt stort kompetensbehov och en hög rekryteringsprognos söker vi nu ytterligare en kollega som vill bidra till Vattenfalls kompetensförsörjning.



Om tjänsten

Vattenfalls interna rekryteringsteam har till uppgift att hantera rekryteringsuppdrag från alla affärsenheter och stabsfunktioner inom Vattenfall. Vår ambition är att bidra till ett långsiktigt arbete med kompetensförsörjning och att vara en pålitlig partner och rådgivare till verksamheten.

Som rekryteringssupport är ditt huvudsakliga ansvar att:

  • Koordinera och administrera rekryteringsprocessen för sommarjobb, examensarbeten och praktikplatser. Det inkluderar bl.a. att samla in verksamhetens behov, publicera annonser, göra urval samt att initiera säkerhetsprövningsprocessen
  • Fungera som expertanvändare (super user) för rekryteringssystemet och ansvara för utbildning av andra användare. Säkerställa korrekt datainmatning i systemet och att generera rapporter för att ge insikt i rekryteringsstatus, trender och nyckeltal
  • Hantera och supportera i systemfrågor och administrativa frågor relaterade till rekryteringsprocessen
  • Ha kontakt med externa leverantörer för att säkra god kvalitet och integration gällande jobbannonser
  • Ansvara för sammanställning av statistik till externa intressenter som AMS och SCB
  • Bevaka och hantera rekryteringssupports mailinkorg
  • Vid behov vara ett stöd i löpande rekryteringsprocesser


Kvalifikationer
  • Har en avslutad eftergymnasial examen från personal-/HR området eller annan motsvarande utbildning
  • Har 1-2 års erfarenhet inom HR eller administration samt erfarenhet av att arbeta med rekryteringsprocess/rekryteringssystem
  • Har goda kunskaper i Microsoft Office, särskilt Excel
  • Har en förmåga att arbeta obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift

Vi söker dig som trivs i en serviceorienterad roll där du har tydligt ägandeskap för ditt ansvarsområde. För rollen behöver du vara noggrann och organiserad med starka administrativa färdigheter. Då du kommer att vara en del i ett team och i rollen ha stora kontaktytor är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga både i skrift och muntligt. En del av rollen handlar om att utbilda andra, varför vi ser att du kan presentera ditt arbete på ett pedagogiskt sätt.
Vi arbetar efter Vattenfalls principer öppen, aktiv, positiv och säkerhet, vilket även är naturligt för dig i ditt arbete.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 november 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se