Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Bli IT-konsult med inriktning SAP hos Accenture via Academic Work Academy

Publiceringsdatum
20 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Drömmer du om en karriär där affärsutveckling möter teknisk expertis? Då är Academic Work Academys intensiva utbildning på 12 veckor din biljett till framgång! Få chansen att utbildas inom SAP-teknologin och kickstarta din karriär som IT-konsult med inriktning mot SAP hos Accenture, ett globalt konsultbolag som arbetar nära världens ledande företag och myndigheter. Ansök idag och låt oss tillsammans forma morgondagens affärslösningar!Om tjänsten

Genom Academic Work Academy ger vi dig en fantastisk möjlighet att bygga en spännande karriär inom Accentures affärsområde för SAP. Accenture är ett globalt konsultföretag som hjälper världens ledande företag, myndigheter och andra organisationer att utveckla digitala lösningar, optimera sina verksamheter, öka tillväxten och förbättra kund- och användarupplevelser. Med specialistkunskap och erfarenhet från 40 olika branscher erbjuder de tjänster inom strategi, rådgivning, IT, interaktiva lösningar samt verksamhetsoptimering.

Just nu pågår en revolution inom ERP-världen där vi befinner oss mitt i en transformation där organisationer ska gå över från SAP ECC till SAP S4/HANA. Utöver att det är en teknisk förändring, så passar många organisationer på att transformera och optimera sina affärsprocesser. Detta innebär att du som konsult på Accenture får möjlighet att hjälpa framstående företag att blir mer agila, effektiva samt datadrivna.

Att vara en del av denna omvandling innebär att du får arbeta i en dynamisk och expansiv miljö där du ihop med kollegor får möjlighet att lära dig och utvecklas, samtidigt som du inte bara bygger på din tekniska färdighet, utan även erhåller kompetens inom ett område som kommer vara högt eftertraktat på arbetsmarknaden.

Arbetsuppgifterna för en SAP-konsult kan variera beroende på företagens behov och projektets specifika krav, men några vanliga arbetsuppgifter inkluderar:Arbetsuppgifter
 • Systemanalys och kravinsamling - Arbeta med intressenter för att förstå och dokumentera affärsprocesser och krav.
 • Systemdesign och konfiguration - Designa och konfigurera SAP-system för att möta affärskrav samt anpassa och implementera moduler efter behov.
 • Integration och gränssnitt - Designa och implementera integrationer mellan SAP och andra system.
 • Testning och validering - Genomföra enhetstester, integrationstester och användartester för att säkerställa att systemet fungerar korrekt.
 • Utbildning och support - utbilda slutanvändare och administratörer i användningen av SAP systemet och ge löpande support vid tekniska frågor samt identifiera och implementera kontinuerliga förbättringar.


Kvalifikationer
 • Är över 18 år.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, då kommande kunduppdrag kan förekomma på båda språken.
 • Har goda kunskaper i engelska muntligt och skriftligt, då utbildningen ges helt på engelska.
 • Har klarat de två inledande testerna med fokus på förmågor.
 • Har ett genuint intresse för IT och affärsutveckling.
 • Uttrycker stark motivation för programmet.
  För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Du kommer därför börja processen med att göra två tester med fokus på förmågor.
INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Vårt Academykoncept är både kvalitativt och tidseffektivt. Vi kombinerar en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan åstadkomma imorgon i stället för vad de gjorde igår, med ett skräddarsytt utbildningsprogram som bygger på erkänt effektiva pedagogiska modeller och handplockade lärare med gedigen och relevant kompetens inom det ämne de undervisar. Metodiken under utbildningen är baserad på Accelerated Learning, som är en snabb väg för dig som söker en ny karriär och som inte är rädd för en spännande utmaning. Pedagogiken fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Teorisessionerna är korta, tempot är högt och fokus ligger på praktiska övningar och en konstant feedbackdialog.

Programmet är 12 veckor långt och ger dig en stabil grund till att kunna jobba som IT-konsult med inriktning mot SAP. För att nå detta fokuserar utbildningen på att ge dig både teknisk kompetens inom SAP-systemen och konsultmässiga färdigheter och metoder för att öka din förmåga att förstå kunders affärsprocesser och behov.

Information om utbildningsperioden:

 • Digital välkomstkväll inför utbildning: 23 september
 • Förstudieperiod: 23 september - 20 oktober
 • Utbildningsstart: 21 oktober
 • Examensdag: 24 januari 2025
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
 • Utbildningsort: Hybridundervisning på distans
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Stockholm/Göteborg/Malmö
ROLLEN SOM IT-KONSULT

Efter utbildningen kommer du att bli anställd som IT-konsult genom Academic Work och arbeta på uppdrag hos Academic Works kunder, i detta fall Accenture. Med din kompetens inom SAP och som IT konsult kan däremot, beroende på behov hos slutkund, befattningar, företag och storleken på potentiella uppdragsgivare att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det.

PRAKTISK INFORMATION
 • I denna process kommer utdrag ur belastningsregister från Polismyndigheten begäras i ett slutskede.
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både tester och totalt tre intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!
 • Sök till Academy genom att klicka på ”Ansök här på annan site” och klicka sedan på ”Utför testet” överst på landningssidan.
 • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.
Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se