Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Anbudsingenjör till Vattenfall!

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du redo att vara en viktig del av Vattenfall? Vi letar efter en passionerad anbudsingenjör som vill vara med och forma framtidens affärsmöjligheter hos Vattenfall. Hos oss är mångfald och samarbete nyckeln till framgång, och vi välkomnar dig att vara en del av vår gemenskap!Om tjänsten

I den här rollen kommer du ingå i ett team om 20 kollegor som sitter utspritt mellan Jokkmokk till Malmö. Du arbetar nära flera olika delar av Vattenfall och har daglig kontakt med dina kollegor. I rollen kommer du att agera spindeln i nätet med mycket kontakt till olika specialister inom Vattenfall samt kunder. Det kommer ingå en viss del resor inom Sverige i tjänsten. Anställningsorten är flexibel och Vattenfall finns på 100 orter, där det även finns möjlighet att arbeta delvis hemifrån.

I rollen arbetar du i en varierad vardag med många bollar i luften. Som anbudsingenjör ansvarar du för att bevaka omvärlden, branschen och närliggande branscher där fokuset ligger på att vinna nya affärer. Det är både större och mindre affärer där du får agera projektledare för varje specifik affär och har ansvaret från bevakning till dess att du lämnar in det slutgiltiga anbudet till kunderna. Arbetet är brett inom ett gränsöverskridande arbetsområde bestående av teknik, affärsupplägg, ekonomi och juridik.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av deras tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan uppdraget kan påbörjas, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Du erbjuds

 • En gedigen onboarding med en mentor som stöttar dig under din första tid.
 • Arbetslivserfarenhet hos en av Europas största elproducenter.
 • Möjligheter till utveckling inom Vattenfall
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.


Arbetsuppgifter
 • Bevaka aktuella upphandlingar.
 • Sätta ihop underlag, värderingar och göra presentationer till bid-no-bid möten.
 • Leda anbud genom hela processen, från dess att det kommer in till dagen du lämnar anbudet.


Kvalifikationer
 • Innehar en eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller juridik.
 • Flytande kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska.
 • Ett tekniskt intresse.
 • Har en vilja att driva utvecklingar.
 • Möjlighet till resande i tjänsten.

Det är meriterande om du har

 • B-körkort.
 • erfarenhet av arbete med anbud.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Analytisk, strukturerad, initiativtagande samt affärsmässig.

Är du redo att göra skillnad och forma framtiden? Välkommen till Vattenfall!

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se