Hoppa till innehåll

Sustainability Controller

Publiceringsdatum
26 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Härligt att du hittade hit! Brinner du för hållbarhet och vill vara med och forma Sorteras framtid?

Vi söker nu en engagerad Sustainability Controller som vill driva utvecklingen och säkerställa att vi följer vår ambitiösa ESG-agenda och strategi.

Arbetsuppgifter

SomSustainability Controllerkommer du att stötta utvecklingen och implementeringen av Sorteras hållbarhetsrapportering enligt etablerade standarder och ramar (ESRS). Du kommer att vara med att skapa nya processer och digitala verktyg för insamling av hållbarhetsdata samt stödja organisationen med att säkerställa datakvalitet och upprätta interna kontroller.

Du kommer vara ett centralt stöd i analysen och uppföljningen av hållbarhetsmål, klimatfärdplaner och riskbedömningar, samt anpassning till EU:s taxonomi. Du kommer även att bidra med dataanalyser och insikter i olika hållbarbetsprojekt samt delta i utvecklingen av integrationen av hållbarhetsdata i kundportaler och anpassa efter kundkrav.

Din profil

    För att trivas i denna roll ser vi gärna att du har en universitetsexamen inom redovisning och finans, miljövetenskap, teknik eller motsvarande utbildning.

    Du har erfarenhet av rapportering enligt relevanta standarder och regelverk (t.ex. ESRS, GRI, TCFD, GHG protokoll, TNFD). Det är meriterande om du har implementerat dessa ramverk samt har förståelse för finansiell och/eller integrerad års- och kvartalsrapportering. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att sätta klimat-/växthusgasmål i linje med Parisavtalet och genomföra klimatriskbedömningar.

    Du har goda kunskaper i Microsoft Office, särskilt Excel. Erfarenhet av MS Power BI eller andra visualiseringsverktyg är meriterande. Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

    Din personlighet är viktig för oss, vi tror att du är en social ochutvecklingsorienterad individ medstarka analytiska och problemlösande förmågor. Vidare tror vi att du är enrelationsbyggare som har goda kommunikationsfärdigheter och enkelt kan skapa och upprätthålla goda relationer med våra internaintressenter.Vi tror att du är en passionerad individ som brinner för att skapa en positiv påverkan och bidra till ett merhållbart samhälle.

    En bra start kräver en genomtänkt onboarding - vi kommer att ge dig:

        • Grundlig introduktion i våra olika bolag och våra tjänster
        • Du kommer att lära känna våra olika avdelningarmed erfarna kollegor
        • Erfaren kollega som fadder
        • Grymma kollegor som har roligt tillsammans

        Du kommer att utgå från vårt kontor och rapportera direkt till vår Hållbarhetschef Lovisa Curman. Lovisa har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med hållbarhet, hon brinner för att skapa förändring och att dela med sig av sin kunskap och kompetens till övriga kollegor. Med Lovisa som närmaste chef får du en engagerad chef medhög kompetens och stark framåtanda.

          Har vi lyckats inspirera dig till att välja Sortera som din nästa arbetsgivare? Vi hoppas det! Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande.Vi ser fram emot din ansökan!

          Ansök nu

          Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se